Telitalálat az ukránok részéről – rakétaraktárat bombáztak Oroszországban

A jelek szerint az ukránok eltalálták az orosz védelmi minisztérium toropeci rakétaraktárát egy éjszakai támadás során. A felvételek alapján úgy tűnhet, mintha vulkán tört volna ki a térségben.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A kora reggeli órákban valósággal elárasztották a közösségi médiát azok a felvételek, melyeken több hatalmas robbanás látható Oroszország nyugati részén – írja a Portfolio. Mint írják,

“a rendelkezésre álló információk szerint drónnal találhatták el a régió egyik legnagyobb lőszerdepóját, a toropeci raktárat.”

Az orosz fél közlése szerint egy lezuhanó ukrán drón okozott tüzet a területen, azonban az internetre felkerült felvételek alapján a “tűz” sokkal inkább hasonlít egy gombafelhőre. Hozzáteszik, a helyzet azért is kifejezetten kellemetlen, mert az ilyen lőszerlerakatokat rendszerint betonbunkerekben, a föld alá létesítik. Az orosz hatóságok elkezdték evakuálni a területet.

Az ukrán csapatok az elmúlt nagyjából egy évben saját fejlesztésű drónjaikkal egyre mélyebben hatolnak be az orosz légtérbe. A technológia fejlődését remekül szemlélteti az, hogy az ukrán határtól 470 kilométerre fekvő Toropec már egyáltalán nem számít távoli célpontnak – írja a lap.

Poltavai központban drón operátorokat és elektronikus hadviselésre szakosodókat képeztek

Zelenszkij reagált a Kijevet érő dróntámadásra

Drónok háborúja: Botokkal vadásszák le egymást a drónok Ukrajna egén (videó)

(Infostart nyomán Szent Korona Rádió)