A grúz parlament elfogadta az LMBTQP jogokat korlátozó törvényjavaslatot

Családi értékek és kiskorúak védelme, jogi alap az LMBTQP-összejövetelek, a deviánsok házassága és a nemi átalakító műtétek betiltásához.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Grúzia parlamentje kedden elfogadta a normalitást védő törvényjavaslatot.

A fővárosban, Tbilisziben tartott plenáris ülésen a törvényhozók 84 igen szavazattal, egyetlen ellenszavazat nélkül támogatták a családi értékek és a kiskorúak védelme című törvénytervezetet annak harmadik és egyben utolsó olvasatában.

A júniusban a parlament elé terjesztett törvényjavaslat jogi alapot kíván adni többek között az LMBTQP gyűlések, az azonos neműek házassága és a nemi átalakító műtétek betiltásához.

A jogszabály emellett megtiltja az LMBTQP zászló nyilvános kitűzését, és cenzúrát vezet be ezen témában a médiában.

Az ellenzék többsége nem vett részt az ülésen, mivel az Egyesült Államok és európai országok által bírált, a külföldi befolyás átláthatóságáról szóló törvény elfogadása után bojkottálta a parlamenti munkát.

A törvényjavaslatot Salome Zourabichvili elnöknek kell aláírnia ahhoz, hogy törvényerőre emelkedjen, aki azt mondta, hogy megvétózza azt.

A kormányzó Grúz Álom párt azonban felülbírálhatja a vétót, ami után a parlament elnöke törvényesen aláírhatja a törvényt.

A törvényjavaslat elfogadására akkor kerül sor, amikor a Grúz Álom párt az október 26-i parlamenti választásokon negyedik mandátumára pályázik.

Hamarosan kezdődik az USA által szervezett “színes forradalom” Grúziában?

(Anadolu Agency nyomán Szent Korona Rádió)