Hétmillió forintnyi biciklit lopott össze egy férfi – elkapták

Lebukott Hévíz éjszakai tolvaja! A 27 éves pacsai férfi hónapokon át fosztogatta a családi házak udvarait, milliós értékű kerékpárokat és egyéb eszközöket lopva. A rendőrök végül tetten érték, miközben újabb zsákmányával próbált elmenekülni. A lopott tárgyakat a lomis piacon igyekezett értékesíteni.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A rendőrség hónapok óta vizsgálta a Hévízen és környékén történt sorozatos lopásokat, melyek során családi házak udvarából lezárt kerékpárok, elektromos biciklik, fűnyírók és láncfűrészek tűntek el. Az esetek közös jellemzője az volt, hogy az elkövető mindig éjjel csapott le, és hasonló módon hajtotta végre a lopásokat.

2024. szeptember 7-én hajnalban Hévízen, a Kodály utcában járőröző rendőrök felfigyeltek egy kerékpárt toló férfira, aki ruházatával és testalkatával megegyezett a korábbi lopások elkövetőjéről készült kamerafelvételekkel. A körzeti megbízottak elfogták és előállították a 27 éves pacsai lakost a Keszthelyi Rendőrkapitányságra.

A szajré

A nyomozás során kiderült, hogy a férfi már július óta tevékenykedett, és négy alkalommal kilenc családi ház udvarába mászott be, ahonnan összesen 12 kerékpárt, köztük négy elektromos biciklit lopott el, mintegy 7 millió forint értékben. A lopott bringákat a devecseri lomis piacon értékesítette.

A nyomozók üzletszerűen elkövetett lopás bűntett gyanújával hallgatták ki a férfit, és kezdeményezték letartóztatását. A rendőrség további tanúk felkutatásán és a lopott tárgyak visszaszerzésén dolgozik.

A biciklitolvaj balszerencséjére túl értékes kerékpárt lopott el

(Szent Korona Rádió)