A biciklitolvaj balszerencséjére túl értékes kerékpárt lopott el

A VIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt és börtönbüntetést indítványozott két férfi ellen, akik közül az egyiknek balszerencséjére sikerült egy nagy értékű, közel 2 millió forintos kerékpárt ellopnia, amit a másik mindössze 10 ezer forintért megvett – mondhatni, akciós áron. A rendőrség gyorsan azonosította a cigányokat, a “vásárlót” és a “kereskedőt”, majd visszajuttatta a luxusbringát a jogos tulajdonosának.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt és börtönbüntetést indítványoz két férfi ellen, akik közül az egyik ellopott egy közel 2 millió forint értékű kerékpárt, míg a másik azt mindössze 10 ezer forintért átvette tőle – közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint egy 27 éves férfi 2023. március 18-ára virradóan a VIII. kerületben az utcán lelakatolt egyedi elektromos kerékpárról levágta a lakatot, és ellopta a járművet, ezután, még aznap megkereste egy ismerősét, akinek a közel 2 millió forint értékű kerékpárt 10 ezer forintért eladta.

A rendőrség azonosította a tolvajt és a vevőt, a kerékpárt pedig lefoglalta és visszaadta a sértettnek. A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség a tolvajjal szemben nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette, míg a vevővel szemben – az orgazdai magatartása miatt – pénzmosás bűntette miatt emelt vádat, és mindkettejükkel szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

A kerületi ügyészség azt is indítványozza, hogy a bíróság rendelje el a tolvaj egy korábbi, felfüggesztett büntetésének végrehajtását, valamint állapítsa meg, hogy a vevő – előéletére figyelemmel – nem bocsátható feltételes szabadságra – áll a közleményben.

Miközben nyilatkozott az MSZP kerületi elnöke, a háttérből ellopták a cigányok a biciklijét

(24.hu nyomán Szent Korona Rádió)