Vízdíjjal, biztosítással, állampolgársággal, adótartozással és rendszámokkal trükközik a kerepesi önkormányzati képviselő

Így lehet megúszni az adófizetést, vízdíjat, súlyadót, honosítási illetéket, gyorshajtást német segélyen tengődve. Elképesztő csalássorozatot követ el egy kerepesi, önkormányzati képviselő, büntetlenül! Ugyan pitiáner, és mászkálnak nála nagyobb bűnözők is, azért mégiscsak elképesztő, hogy így lehet “ügyeskedni”. Többször beszámoltunk már arról, hogy Kerepesen a cigánybűnözés, a drogterjesztés rendőrségi szemlesütés mellett folyamatos téma. Végül csak országos szintű felháborodás után történt hatékony rendőrségi fellépés. Nem csoda, mert ahol egyes önkormányzati képviselők a lakosság felháborodása ellenére, rendőrség szeme előtt, napi szinten szeghetik meg a törvényt, ott bizony már semmin nem kell meglepődni. A cikkünk főszereplője Ugró János (ma már Springer Friedrich Horst) önkormányzati képviselő, aki a feleségével családi vállalkozásként üzemelteti a helyi Német Önkormányzatot.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Ugró nevéhez kötődik a város legnagyobb vízlopási ügye, amely a lenti dokumentumok alapján úgy néz ki, hogy még mind a mai napig nem lett kiegyenlítve, mivel Ugró az elhunyt apjára kente az ügyet amelyben 16 éven keresztül nem fizettek vízdíjat és ezzel több mint 2 millió kárt okoztak Kerepesnek.Az, hogy az öreg Ugró lopta-e a vizet egyedül, vagy csak rákente a fiacskája, azt már a jótékony homály fedi, aki pedzegeti a témát, az “kegyeletsértést” követ el Ugró szerint: a bíróság máshogy látta, szerinte jogosan merültek fel kérdések és követelések Ugróval szemben.

Részlet a Vízmű feljelentéséből

Részlet a “kegyeletsértést” elutasító bírósági végzésből

 

Nemcsak a vízdíjjal, hanem a gépjárművekkel és adózással is ügyeskedő emberről van szó, aki gyakorlatilag kitalálta, miként lehet megúszni az el nem évülő adótartozást. Amiért másnak viszik a házát, vagy börtönbe vonul, az bizony igen egyszerűen megúszható. Ugrót és feleségét adótartozás miatt eltiltották a cégvezetéstől, és követelte a NAV az 1.028.000 Ft-os tartozást ami nyilván a jéghegy csúcsa. A későbbi képviselő és felesége ekkor lemondott a magyar állampolgárságáról, ami az adószám megszűnésével járt. Német állampolgárként fölvette a Springer Friedrich Horst nevet és magát magyar biztosítási ügyintézőként is eladó szélhámos, évekig mint külföldi járt rendszeresen Magyarországra. Majd ki tudja mi történt vele Németországban, ahol mind a mai napig kapja az 500 eurós segélyt a német adófizetők jóvoltából, végül hazajött. Springer a korábbi magyar állampolgárságára hivatkozva kérte, hogy ismét Magyarország tisztességes, törvényeket betartó állampolgára lehessen. Az állampolgári eskü letétele után kapott egy új adószámot (8340355333) így a NAV rendszerében nem jelentkezett az el nem évülő adótartozás.

Az ügyeskedéssel, német állampolgárok biztosítási ügyintézésével 2014-ben politikai pályára lépő Springer a teljes lakosság felháborodása mellett, rendőrségi intézkedés nélkül napi szinten szegheti meg a törvényt! A Szabadság út 91. szám alatt, Kerepes központjában lévő háza kertjében több az autó mint egy átlag autókereskedésben. Az autókat Németországból hozza és egy közös ismertető jelük van: mindegyikre ugyanazt a német piros rendszámot rakja. Ez a magyar próbarendszámnak felel meg és busztól, személygépkocsin át, a kisteherautóig úgy használhatja a rendőrség szeme előtt, hogy az autókon se biztosítás, se illeték, se súlyadó nincs. Mivel tökéletesen beszél németül, így a hatósági ellenőrzéskor elfelejti a magyart, előveszi a német papírjait és már sikeresen meg is ússza a rendőrségi ellenőrzést.

Springer gyakran megy a régi német életébe segélyért, mosóporért, nutelláért, éppen mivel tud bizniszelni. Így történt, hogy egy gyorshajtás alkalmával Vas megyében a német alteregójával szemben próbált intézkedni a magyar rendőr. A kerepesi szélhámos képviselő persze nem kötötte a rendőr orrára, hogy ő magyar állampolgár, Kerepesen lakik és Németországba szinte csak a segélyért jár, így a büntetést nem a Szabadság út 91-be küldte a rendőrség, hanem a német címére, ami egy bevásárlóközpontban van. Springer nem csak adókat, biztosításokat, vízdíjat nem szeret fizetni, hanem büntetést se, így a rendőrségi megkeresést nem vette át. A rendőrség ez után kiadta a hirdetményt annak érdekében, hogy a büntetést mint az állami vagyont gyarapító közpénzt behajtsák, pedig csak be kellett volna írni a Google-ba : Springer Friedrich Horst.

Mit is várhatunk a pitiáner drogterjesztők lefülelése ügyében, ha egy a város által közismerten napi szinten törvényszegő, a német és magyar hatóságokat simán megtévesztő önkormányzati képviselő a kettős állampolgárságára hivatkozva még a gyorshajtást is megúszhatja?

Ugró János egyébként nem ismeretlen az olvasóink előtt sem: cikkeztünk már róla, hiszen nemzeti radikális, Nagy-Magyarországos nappali díszt építő hazafiból egy köpönyegforgató szélhámos lett számos stiklivel…

(Szent Korona Rádió)

Ideje volt már: kerepesi dílerekre csaptak le a rendőrök

Kerepesen beindult a kábítószerpiac újra felosztása