Irán gyengesége, Izrael erőssége: árulók-kémek a perzsák soraiban

Mint megírtuk Háníje meggyilkolása kapcsán: Izraelnek nagyon friss, helyszíni információkkal kellett rendelkeznie a Hamász vezetőjének mozgásáról, napirendjéről. Akár rakétával, akár elrejtett robbanóeszközzel végeztek vele, az biztos, hogy a Moszadnak kellettek beépített emberek Iránban, akár a legmagasabb szintekre is belátva. Cikkünk egy olyan személyt mutat be, aki a legmagasabb szintekre eljutott a perzsáknál, majd egyszer csak Izraelből jelentkezett be, hogy ő bizony ügynök volt Iránban…

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Hogyan történhet meg, hogy az új iráni elnök beiktatása után néhány órával megölnek egy “vendég” vezetőt az országban?! Ez a cselekedet túlmutat önmagán: nemcsak az az üzenet, hogy mindenkit levadászik Izrael, akit október 7-ei támadás miatt felelősnek gondolnak, hanem azt is üzeni, hogy bármit meg tudnak tenni, hiszen ennyi erővel másokkal is végezhettek volna. Egyértelmű, hogy a nyugati-modern életvitel és gondolkozás a társadalom mélyszöveteibe hatolt már Iránban is, és számos önkéntes segítője akad az izraeli (és nyugati) titkosszolgálatoknak.

Sajnálatos módon az iráni vezetés sincs a helyzet magaslatán: az időnként kiújuló modernista, nyugatról szervezett tüntetéseket nem kezelik jól. Túltolt apróságok, túlzó szankciók a szinte semmiért. Sajnos túlkapások, kegyetlenkedések is jellemzik a rezsim rendvédelmi erőit, így a belső válság csak mélyül, tömegek fordulnak el a vezetéstől, amely egyébként sikeresen alakított ki az elmúlt években valóban egy ellenállási tengelyt a Közel-Keleten Izrael és az USA világuralmi törekvéseivel szemben.

Az ügynökök: egy kemény történet

A lenti képen látható nő Catherine Shakdam, egy Izraelnek dolgozó zsidó ügynök, aki francia útlevéllel rendelkezve beszivárgott az iráni hatalom rejtett szobáiba, sőt, még Hameneihez is közel került. Sok iráni miniszterrel épített ki szoros, bizalmi kapcsolatot.

 

Shakdam egy jemenihez ment feleségül, és Iránban telepedett le, újságíróként évekig összegyűjtötte Irán összes sebezhetőségéről szóló információkat.

Rendszeresen megjelent az iráni állami médiában, és cikkeit rendszeresen publikálták Irán legfontosabb médiaszerveiben.

Catherine Perez Shakdam, amikor végleg elhagyta Iránt, először a Times of Israel számára írt cikkében fedte fel valódi kilétét.

Shakdam úgy fogalmaz, hogy „az összes zsidó halálára és Izrael elpusztítására való felszólítás ellenére besétáltam a Fenevad gyomrába.” Shakdam cikkeit Khamenei honlapján sietve törölték, miután bejelentette, hogy izraeli kém.

Ez a kémügy mindössze 3 éve került napvilágra, és azóta is kérdéses, hogy Izrael milyen fontos adatokhoz, információkhoz és képekhez juthatott hozzá az iráni rezsim állami intézményeiről, főbb személyeiről.

Irán mindaddig csak hangzatos jelszavakat tud skandálni, de cselekedni nem, amíg ki nem derül, milyen zsarolással gyilkolták meg Haníjét a fővárosban belülről, és milyen dokumentumokat és képeket szolgált fel Shakdam Izraelnek.

A félelmetes dolog a következő: Irán maga sem tudja, hány másik Shakdam aktív jelenleg Iránon belül, akár a vezetők környezetében.

(Szent Korona Rádió)

Haníje teheráni megöléséhez szükség volt belső árulókra

Részletek az újabb Moszad ügynökök elfogásáról

Takarít a Moszad? Sorozatban hullanak az Epstein-ügy résztvevői

Hollandiának mégsem lesz Moszad-ügynök minisztere