A kalocsai érsek szerint ha a muszlimokat gúnyolják az olimpián, vérfürdő lett volna

Az érsek szerint nem lehet azzal mentegetőzni, hogy egy pogány lakoma képét jelenítették meg a megnyitón, hiszen már az eredeti festmény alkotója is gúnyképként készítette a festményt. Kifejtette mi lett volna, ha a muszlimok szent dolgain gúnyolódnak.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Bábel Balázs tartja, gyávaság volt, ami az olimpia megnyitóján történt.

Bábel Balázs kalocsai érsek volt a vendége a Hír TV-n futó Napi Aktuális című műsornak, ahol a botrányos párizsi olimpiai megnyitó volt a téma. Az érsek szerint nem lehet azzal mentegetőzni, hogy egy pogány lakoma képét jelenítették meg a megnyitón, hiszen már az eredeti festmény alkotója, egy holland festő is gúnyképként készítette a festményét.

Bábel Balázs szerint gonoszság és gyávaság volt, ami az olimpiai megnyitón történt, hiszen

„kicsúfolják a legszentebb szentségünket, az eucharisztiát, amit az Úr Jézus az utolsó vacsorán hagyott meg.”

Az érsek szerint azért volt gyáva lépés, mert a keresztények nem lehetnek bosszúállók, hiszen Jézus Krisztus azt mondta, szeressétek ellenségeiteket. Az érsek felhívta a figyelmet arra, abban az esetben, ha a muszlimok vallását sértették volna meg, sokkal keményebb válasz érkezett volna:

„Ha merészelték volna a muszlimok szent dolgait gúnyolni, olyan vérfürdő lett volna, hogy abba kellett volna hagyni az olimpiát”

– összegzett Bábel Balázs.

„A keresztény világ ellen elkövetett erkölcstelenség”- Erdogan felháborodását fejezte ki az olimpia megnyitójával kapcsolatban

Az ötlet az volt, hogy rendezzünk egy nagy pogány partit – mondta az olimpia koreográfusa

A Francia Püspöki Konferencia is elítélik az olimpiai provokációt

(Vadhajtasok.hu nyomán Szent Korona Rádió)