„A keresztény világ ellen elkövetett erkölcstelenség”- Erdogan felháborodását fejezte ki az olimpia megnyitójával kapcsolatban

A török elnök eredetileg meghívást kapott az eseményre, azonban miután megtudta, hogy az át lesz itatva LMBTQP-propagandával, úgy döntött kihagyja az undorító eseményt.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Erdogan más vezetőket is felszólított, hogy szólaljanak fel a vélt sértés ellen, és azt tervezi, hogy Ferenc pápával is megvitatja a kérdést.

Recep Tayyip Erdogan török elnök kedden közölte, hogy Ferenc pápát fogja felhívni, hogy megvitassák a múlt heti párizsi olimpiai megnyitó ünnepségen

„a keresztény világ ellen elkövetett erkölcstelenséget”.

„A párizsi gyalázatos jelenet nemcsak a katolikus világot, nemcsak a keresztény világot sértette, hanem minket is ugyanúgy, mint őket” – mondta Erdogan a fővárosban, Ankarában tartott beszédében.

„A párizsi olimpia megnyitóján mutatott erkölcstelenség ismét rávilágított a ránk leselkedő fenyegetés mértékére”

– tette hozzá.

Az olimpia megnyitó ünnepségén jelentős visszhangot váltott ki Leonardo da Vinci Az utolsó vacsora című művének drag queen-paródiája, amelyet sokan a vallási hittel szembeni tiszteletlenségnek tartottak.

Erdogan kijelentette:

„Egy nemzetközi sportesemény, amelynek egyesítenie kellene az embereket, sajnos az emberiséggel és az embereket emberré tevő értékekkel szembeni ellenségeskedéssel nyílt meg”.

Értékelve Orbán Viktor magyar miniszterelnök kritikáját az olimpiai játékok megnyitó ünnepségével kapcsolatban, a török elnök azt mondta, több vezetőnek és politikusnak kellett volna felszólalnia az olimpia ellen.

Tömény hagyományellenesség volt az olimpiai nyitóműsor

A Francia Püspöki Konferencia is elítélik az olimpiai provokációt

(Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)