Megsértett LMBTQP sportolók: saját szurkolói zónát hoztak létre a buziknak

A vérlázító olimpiai megnyitó után a deviáns csürhe megsértettnek érzi magát, ezért egy LMBTQP “szurkolói zónát” hoztak létre Pride House néven.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A „Pride House” hétfőn nyitotta meg kapuit a Rosa Bonheur sur Seine-ben, a párizsi 7. kerületben, a Port des Invalides kikötőjében.

„Egy mindenki számára nyitott hely, ahol megünnepelheted a közösségedet és a büszkeségedet”

– áll a Párizs 2024 közleményében.

„Szükség van egy ilyen helyre” – nyilatkoztak a deviáns lobbi éltetői. Az LMBTQP közösség tagjai megkönnyebbülten fogadták, hogy hétfőn Párizsban megnyílt a „Pride House”, a sportban tapasztalható diszkrimináció elleni „szurkolói zóna” – írja a Le Parisien.

A Párizs 2024 a „játékok megnyitására” irányuló törekvésének megfelelően a „mindenki számára nyitott” ünnepségek új helyszínét arra használja, hogy megerősítse

„a diszkrimináció minden formája elleni küzdelem iránti elkötelezettségét, és hogy kifejezze támogatását mindazok iránt, akik ennek áldozatai”.

A Rosa Bonheur sur Seine-ben, a párizsi 7. kerületben, a Port des Invalides kikötőjében található Pride House az olimpiai játékok megnyitó ünnepségét követő ellentmondások közepette nyílt meg.

„Jelenleg a sportolók kénytelenek bujkálni” – mondta az AFP-nek Jérémy Goupille, a Fier Play alapítvány társelnöke és a Pride House Paris 2024 szervezője. A helyszín a 2024-es olimpiai játékok alatt az LMBTQP közösség tagjait és támogatóit fogadja majd.

Párizs „tisztelettel fejezte ki magát, a hagyomány és a modernitás keverékével, amely tiszteleg hazánk előtt” – mondta a lemondott sportminiszter, Amélie Oudéa-Castéra, reagálva a pénteki ceremónia körüli vitákra.

„Fontos, hogy pozitív üzenetet küldjünk, amely emlékeztet minket arra, hogy mindannyian egyenlőek vagyunk”

– tette hozzá a tér felavatásakor.

A Pride House színpadán minden nap a közösség sportolói lépnek majd fel, és egy nagy képernyő élőben közvetíti az eseményeiket.

„Rendkívül megkönnyebbültünk, hogy ez a projekt megvalósul”

– mondta Hélène Germain, az LMBTQP sportági szövetség elnöke, aki a deviáns  emberek sportban való részvételéért küzd.

“Ez egy biztonságos hely lesz (…), amely lehetővé teszi, hogy azok a sportolók, akik ki akarják fejezni magukat ezekkel a témákkal kapcsolatban, ideális platformot és egy erre a célra kijelölt helyet találjanak. A Pride House nyitva áll mindazok előtt, akik hisznek egy befogadóbb sport szükségességében”

– hangsúlyozza a Párizs 2024.

Pedofilt indít az Olimpián Hollandia

Tömény hagyományellenesség volt az olimpiai nyitóműsor

(Vadhajtasok.hu nyomán Szent Korona Rádió)