Január 25.: X. Legbátrabb Város Emléktúra

Szép lassan a HVIM is történelmet ír azzal, hogy immáron tízedik alkalommal rendezzük meg az emléktúrát Magyarnándor és Balassagyarmat között. Hozzávetőlegesen ezen az útvonalon haladhattak a csehkiverő honvédek és azok a polgárok akik csatlakoztak hozzájuk, hogy együtt mentsék meg szülőföldjüket. Ezzel a túrával rájuk emlékezünk, és arra a heroikus tettükre, mellyel örök példát mutattak az utókor számára hazaszeretetből. Ne feledjük, hogy ezzel a túrával lehet már nevezni a Trianon Challenge-re (Kihívásra), akár csoportortosan is!

A menetrend:

Balassagyarmat vasútállomásán lesz gyülekező 2019. január 25-e, 8:30 előtt. 8:30-kor koszorúzással tisztelgünk a vasútállomás menti harcokban hősi halált halt balassagyarmati vasutasok előtt. Ezt követően különbuszokkal jutunk ki a túra indulópontjára, a magyarnándori vasútállomásra.
A túra hossza: 20 km

Balassagyarmatról Magyarnándorig 500 Ft útiköltséggel számoljanak a megjelenők, melynek rendezése a felszálláskor esedékes.

Ha a túrán nem tudsz részt venni, de megemlékeznél őseinkről, akkor csatlakozz hozzánk Balassagyarmaton, az I. Világháborús katonai temetőnél!

A várható érkezés: 15:00-15:30

Vidd hírét a csehkiverésnek, hívd meg ismerőseidet is!

A túra facebook eseménye: https://www.facebook.com/events/985934748449891/

Mindenkit sok szeretettel várunk!

Lépjünk együtt a hősök nyomába!

M1 Híradó: Ilyen volt a IX. Legbátrabb Város Emléktúra

(64 – Szent Korona Rádió)