(Videó!) Betelepítés: fokozódik a botrány, a Jobbik válaszokat vár

A Jobbik alelnöke azt követeli, hogy a kormány azonnal tisztázza, mikor, milyen ütemben kíván betelepíteni migránsokat Magyarországra. Illetve hol szállásolja el őket és mely cégeknek biztosít kedvezményeket ezért. A Jobbik válaszokat vár.

 

Tegnap számoltunk be arról, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségével karöltve árasztanák el Magyarországot – ahogy a MGYOSZ fogalmazott – “kulturálisan beilleszthető, szakképzett munkaerővel”, tehát migránsokkal.

Nem csak néhány fővel, hanem 250 ezer migráns befogadásával kapcsolatban trécseltek a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF) ülésén, miközben az “Üzenjünk Brüsszelnek” kampány folyik a csapból is.

Nem kérdés. Az álnemzeti kormány ismét leleplezte önmagát, hiszen amíg a migráció elleni küzdelem élharcosaiként tüntetik fel magukat, addig a háttérben alkuk köttetnek országunk migránsokkal történő elárasztásával kapcsolatban.

Ideje volna a kormányváltásnak, van alternatíva….

A Jobbik válaszokat vár a kormánytól

Z. Kárpát Dániel csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón úgy értékelt:

a Fidesz leleplezte magát, és a kvótás népszavazást is, az csak színjátéknak tekinthető, hiszen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nyilatkozata szerint a kormány hozzá kíván járulni migránsok tíz-, esetleg százezreinek Magyarországra telepítéséhez.

Ez a Jobbik számára teljesen elfogadhatatlan; a párt sehonnan sem kíván egyetlenegy idegent sem betelepíteni Magyarországra

– hangsúlyozta.

Az ellenzéki politikus szerint a Jobbik mindent megtesz ezen elképzelés megvalósítása ellen, főleg azért, mert van magyar reprodukció, vannak magyar munkanélküliek, van egy csonka szakképzés, vannak külföldre kényszerült magyar munkavállalók.

Hozzátette:

ha nincs elég szakképzett munkaerő Magyarországon, akkor a szakképzést kell átállítani. Ha Magyarországon demográfiai vákuum tapasztalható, akkor a magyar családok támogatásával, otthonteremtéssel kell ezen segíteni.

– mondta.

Z. Kárpát Dániel annak tisztázását is sürgette, hol szállásolja el ezeket a migránsokat a kormány, illetve milyen cégeknek biztosít kedvezményeket a magyar adófizetők és munkavállalók kárára.

A jobbikos politikus értékelése szerint a kormány azáltal, hogy harmadik országból érkező migránsoknak munkahelyet, szálláshoz támogatást, adókedvezményt, lakhatási adókedvezményt biztosít, egyértelműen szembe megy mindazzal, amit egy szuverén nemzetállam érdekei megkívánnak.

Z. Kárpát Dániel azt is firtatta, hogyan képzeli azt a kabinet, hogy egy gyors alaptörvény-módosítás helyett a kvótás népszavazással több hónapos politikai cirkuszt szervez, miközben tevőlegesen hozzájárul migránsok tömegeinek Magyarországra telepítéséhez.

Adókedvezményekkel segítené a kormány a migráns bizniszt

Varga Mihály szerdán a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége által benyújtott javaslatról elmondta, annak több pontjával egyetértenek, így azzal is, hogy igény esetén biztosítani kell a harmadik országból érkező szakképzett munkaerő hazai foglalkoztatását.

A miniszter fontos feladatnak nevezte, hogy megoldják az érkező munkaerő elhelyezését is. Jövőre ezért adókedvezményekkel támogatja a kormány a cégek lakhatásra fordított kiadásait.

 

(Alfahír nyomán-Idegen áradat-SZKR)