Késes támadás Hollandiában – egy ember meghalt

Ha tippelnünk kéne, azt mondanánk migráns volt. De ugye a “mindenkinek feleljünk meg” kényszeres nyugati sajtó nem közöl ilyen információkat, így csak sejteni lehet ezt. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Ismeretlen férfi két embert késelt meg az éjszaka Rotterdamban. Az egyik áldozat meghalt, a másik súlyosan megsebesült, a támadót őrizetbe vették – jelentette pénteken az NlTimes című holland hírportál, hozzátéve, hogy szemtanúk szerint az elkövető Allahu akbart kiáltozott.

A rotterdami hatóságok az X-en közzétett üzenetükben bejelentették, hogy a rendőrök vizsgálják a támadást, amely a város nevezetessége, az Erasmus híd közelében történt. Mint elmondták, egyelőre “nincsenek indítékra utaló jelek”, és minden lehetséges forgatókönyvet vizsgálnak.

A De Telegraaf napilap szemtanúkra hivatkozva azonban arról számolt be, hogy a férfi válogatás nélkül, két késsel támadt az emberekre, miközben azt kiabálta, hogy “Allahu akbar”, és láthatóan sok áldozatot akart. Stolle erről azt mondta, hogy a helyszínen lévő rendőrök is hallották, hogy a férfi ezt a mondatot kiabálta, és hogy “ez a nyomozás része”.

Elmondták azonban, hogy a halálos áldozat egy helyi férfi, a sebesült pedig egy svájci állampolgár. A gyanúsítottról, egy 22 éves, Amersfoortban élő férfiről pedig csupán annyit mondtak, hogy „nem ismeretlen a hatóságok előtt”.

Az ügyben megszólalt Dick Schoof miniszterelnök és David van Weel igazságügyi miniszter is, akik szintén hangsúlyozták, hogy egyelőre nem tudni az elkövető motivációját.

„Nem szükségszerűen terrorizmusról van szó; lehet, hogy mentálisan zavart emberrel, esetleg bűnözővel van dolgunk”

– jelentette ki van Weel.

A tettest végül egy 32 éves fitness edző tette ártalmatlanná, aki éppen a híd alatt edzett.

“Teljesen véletlenül láttam, hogy az étterem mögött késelés történt. Először megnéztem, hogy a kliensem biztonságban van-e. Aztán a sportoláshoz használt botommal futottam az elkövető felé, és két székkel sakkban tartottam. Aztán elkaptam. Most már tudok ezen nevetni, de ijesztő volt”

– mondta Reniël Renato David Litecia, aki el tudta ragadni a késeket a férfitől és eldobni őket.

Hollandia is bekeményít – nem tudnak mit csinálni a rengeteg migránssal, azért visszaszorítanák őket

Videóval: Koránégetes Hollandiában – A primitív vallásellenesség nem megoldás a migrációra

Videó: Egy idős férfit szemeltek ki migránsok áldozatul Hollandiában

(Vasarnap.hu és euronews.com nyomán Szent Korona Rádió)