Felszólította Izraelt az ENSZ, hogy vonuljanak ki a megszállt területekről

Határozatban szólította fel Izraelt az ENSZ Közgyűlése, hogy vonuljanak ki a megszállás alatt tartott palesztin területekről. Sajnos ismerjük ezeket az ENSZ határozatokat, sosincs gyakorlati eredményük, de azért jól mutatja, hogy 193 országból 124 elítéli az izraeli terrort.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A világszervezet 193 tagállamát tömörítő testületben 124 ország támogatta a nem kötelező erejű határozatot. Negyvenhárom ország tartózkodott, tizennégyen – köztük Izrael és az Egyesült Államok – az előterjesztés ellen szavaztak. Több ország pedig nem vett részt a szavazáson.

Az izraeli külügyminisztérium reagálásában úgy fogalmazott, hogy az ENSZ-közgyűlés határozata “a terrorizmust bátorítja és rontja a béke kilátásait”.

Izrael 1967-ban szállta meg Ciszjordániát, a Gázai övezetet és Kelet-Jeruzsálemet a hatnapos háborúban. A palesztinok ezeken a területeken hoznák létre leendő államukat.

Szaúdi trónörökös: Szaúd-Arábia nem ismeri el Izraelt a palesztin állam létrejötte nélkül

Szaúd-Arábia nem ismeri el Izraelt a palesztin állam létrejötte nélkül – jelentette ki szerdán Mohamed bin Szalmán szaúdi trónörökös. Mohamed bin Szalmán emellett határozottan elítélte az izraeli megszállás alatt a palesztinok ellen elkövetett bűncselekményeket.

“A szaúdi királyság nem hagy fel arra irányuló rendíthetetlen törekvésével, hogy létrejöjjön a független palesztin állam Kelet-Jeruzsálemmel mint fővárossal” – mondta. Leszögezte, hogy amíg ez nem teljesül, Szaúd-Arábia nem létesít diplomáciai kapcsolatot Izraellel.

A trónörökös a beszédet az új királyi tanácsadó testület, vagyis a Súra Tanács tagjai előtt, eskütételük után előtt mondta el, apja, Abdel-Azíz bin Szalmán király nevében, aki gyenge egészségi állapota miatt már nem tud jelen lenni ezeken az eseményeken.

Újabb kommunikációs eszközöket robbantottak fel Libanonban (Frissítve)

Az ENSZ felvette Izraelt a gyermekeket bántalmazó bűnelkövetők globális listájára

(Kuruc.Info nyomán Szent Korona Rádió)