Felrobbantotta Izrael a Hezbollah tagok csipogóit?

A libanoni egészségügyi minisztérium legfrissebb közlése szerint legalább nyolcan meghaltak és csaknem 3000-en megsebesültek, amikor Libanon-szerte egyszerre robbantak fel a Hezbollah-tagok csipogói.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A milícia teljes mértékben Izraelt teszi felelőssé a BBC szerint. A legújabb hírek szerint az áldozatok között van a Hezbollah egyik tagjának 10 éves lánya is. A The Guardian szerint pedig Szíriában is ugyanez történt, itt hét személy veszítette életét.

A libanoni állami hírügynökség korábbi tájékoztatása szerint Hezbollah-tagok százai sérültek meg, amikor egyidejűleg felrobbantak a kommunikációjukhoz használt csipogók, írja a BBC.


A milícia egyik képviselője szerint ez a legnagyobb őket ért biztonsági incidens, azóta, hogy 11 hónapja elkezdődött a gázai háború.

Az izraeli hadsereg egyelőre még nem kommentálta az eseményeket. Az eset néhány órával azt követően történt, hogy az izraeli biztonsági kabinet hivatalos háborús célként tűzte ki, hogy visszatelepítsék az északi részekre azt a 60 ezer izraelit, akik a Hezbollah támadásai következtében menekültek el illegális telepeikről.

A robbanások során megsérült Irán libanoni nagykövete, Mojtaba Amani is, írja CNN az iráni állami médiára hivatkozva. A felesége tájékoztatása szerint csak felületi sérülései vannak, de egyelőre megfigyelésre még a kórházban tartják.

A libanoni egészségügyi minisztérium azt kérte a polgároktól, hogy szabaduljanak meg a csipogóiktól, a kórházakat pedig fokozott készültségre figyelmeztette.

Dél-Libanon lerohanására szólított fel a Fidesz testvérpártjának cionista politikusa

(444 nyomán Szent Korona Rádió)