Biden fia bűnösnek vallotta magát – akár 15 év börtön is várhat rá

Joe Biden fia ellen 2023 decemberében kezdődött az adócsalási ügy, amiben most bűnösnek vallotta magát. Emellett kábítószer-fogyasztással és illegális fegyvervásárlással kapcsolatos ügyben is megvádolták.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Több amerikai hírcsatorna is beszámolt arról, hogy Hunter Biden, az amerikai elnök fia bűnösnek vallja magát a Los Angeles-i szövetségi bíróságon, ezt azonban ügyvédjei nem erősítették meg. Korábban ugyan ártatlannak vallotta magát a büntetőügyben, amelyben azzal vádolták, hogy nem fizetett be 1,4 millió dollár adót 2016 és 2019 között, miközben hatalmas összegeket költött kábítószerre, szexmunkásokra és luxuscikkekre.

Decemberben vádat emeltek ellene a pénzügyeit és üzleti ügyleteit vizsgáló széles körű vizsgálat részeként, és ezzel ő lett az első olyan hivatalban lévő elnök gyermeke, aki ellen büntetőjogi eljárás folyik.

Korábban fellebbezett egy júniusi ítélet ellen, amelyet egy másik ügyben Delaware-ben hoztak, mert illegálisan vásárolt fegyvert és kábítószert fogyasztott. Viszont ez azt jelenti, hogy az adócsalási ügyben szigorúbb büntetésre számíthat, mert visszaeső bűnözőnek fogják minősíteni.

Emellett apja alelnöksége alatt egy ukrán földgázipari céggel is üzletelt, emiatt a republikánusok korrupcióval vádolták. Hunter Biden tagadta, hogy bármilyen törvénytelen ügyletet folytatott volna, és a republikánusok által vezetett kongresszusi vizsgálatok nem vonták apját közvetlenül felelősségre semmilyen szabálysértésért.

Biden fia finanszírozta az ukránok biológiai fegyverének fejlesztését

(Index nyomán Szent Korona Rádió)