Kifejezetten szerszámokra utazott a cigánybanda

Hónapok óta jártak lopni az országban mindenfelé, de fennakadtak az egri nyomozók hálóján.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az Egri Rendőrkapitányság nyomozói hosszas és aprólékos előkészítő munka után szeptember 3-án hajnalban akartak útnak indulni a főkapitányság Agria bevetési egységével Arlóra, hogy elfogjanak egy triót, amely elsősorban a keleti, de elvétve a nyugati országrészbe is járt betörni. Másképp alakult, ugyanis információt kaptak, hogy egy demjéni telephelyről téglát vittek el ismeretlenek. A bevetésiek Arló helyett így csak kétutcányit vezettek, és az egri Vörösmarty Mihály úton megállítottak egy kisbuszt, ami tele volt lopott téglákkal, és benne ült a három arlói férfi, akikért amúgy is mentek volna…

A váratlan kitérő után minden a tervek szerint folytatódott, a rendőrök több arlói, borsodszentgyörgyi és több dunántúli ingatlanban egyszerre tartottak kutatást, ahol több száz lopott szerszámgépet foglaltak le, amelyeket a férfiak „gyűjtöttek” össze és árultak országszerte.

Találtak több, bűncselekményből származó motorkerékpárt is, illetve az egyik arlói ingatlan hátsó udvarán folyó építkezésen a Demjénből ellopott téglákkal megegyezőket is. Feltehetőleg ott akarták beépíteni az újonnan elvitt falazóanyagokat is.

Mint kiderült, a három férfi – annak ellenére, hogy több városi rendőrkapitányság már eljárást folytat ellenük lopás miatt – nem tartott a következményektől, hónapok óta végezte bűnös tevékenységét. Így tették ezt elfogásukat megelőzően is, amikor hajnalban lopni indultak.

„Üzletük” volumenét jól szemlélteti, hogy több vásárlójuk mobiltelefonjában „Arlói Szerszámos” néven volt elmentve a telefonszámuk. Továbbá – többek között – egy kisgépkölcsönző is rendszeres vevőjük volt.

Azonban az aggregátorok, döngölőbékák, akkumulátoros fúrók mellett minden mást is vittek. Volt, amikor lopott teherautóval indultak fát lopni.

Az Egri Rendőrkapitányság 12 rendbeli vagyon elleni bűncselekmény miatt indított eljárást a három arlói férfi ellen, akiket őrizetbe vettek és kezdeményezték letartóztatásukat.

Mindent loptak a szolnoki cigányok ami kétkerekű

Cigány luxus: ha kifogy a benzin, lopok másikat

( Police.hu nyomán Szent Korona Rádió)