31 Abramsből már 20 oda lett Ukrajnában

Az Egyesült Államok által Ukrajnának szállított 31 Abrams tankból 20-at már megsemmisítettek (vagy súlyosan megrongáltak), és valószínűleg nem pótolják. Erről a Military Watch magazin számol be.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A kiadvány arról számol be, hogy az ukrán hadsereg szolgálatában álló, több M1A1 Abrams harckocsit megsemmisítettek az orosz Kurszk régióban. Korábban Abrams tankokat használtak Avdeevka térségében, a Kurszk régióból is jelentették a megsemmisülésüket.

Az ukrajnai 2023 végi szállítás óta az Abrams tankok teljes vesztesége elérte a 31-ből 20-at, amelyek mindegyike az elmúlt hat hónapban következett be. Megjegyzendő, hogy a Leopard harckocsik cseréje Európa-szerte érkezik, elsősorban Spanyolországból, de nem valószínű, hogy az Egyesült Államok további Abrams tankokat szállítana. A kiadvány azt is írja, hogy az ukrán katonai személyzet elégedetlenségét fejezi ki a harckocsi műszaki jellemzőivel, beleértve az orosz tűzzel szembeni sebezhetőségét.

Hozzátesszük, hogy a szervizelése, karbantartása is folyamatosan nehézségekbe ütközik, vagy valamelyik szakaszon egyáltalán nem biztosított, illetve a legénységi állomány kiképzettsége is hagy maga után némi kivetnivalót, ahogy egyébként a harckocsik alkalmazása sem felel meg a szakmai elvárásoknak.

(Szent Korona Rádió)

A 10 millió dolláros Abrams tankok nem ellenfelei az 500 dolláros orosz drónoknak

Ma egy Pzh2000-es, tegnap egy Abrams – jutalom jár a nyugati haditechnika megsemmisítéséért

Sorra lövik ki az oroszok az amerikai Abrams harckocsikat a fronton

Az első amerikai Abrams harckocsi veszett oda