Keresztény ezotéria, pszichoanalízis kritika, tradicionális gondolatok – Guénon konferenciát tart Irán

Unikális, igen fontos témákat feszegetnek az Irán által fenntartott állami intézményben. Beszédes, hogy Európában alig ismerik René Guénon nevét, Iránban azonban két napos konferenciát szerveznek róla. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Irán gonosz, Iránban a sötétség uralkodik, és a forradalom óta a saría elnyomása él. Legalábbis szinte mindenki ezt hiszi a perzsa országról. Mindeközben, mint ahogy láthatjuk, igen más a helyzet.

Az iráni Tudományos, Kutatási és Technológiai Minisztérium alá tartozó Iráni Filozófiai Intézet, melyet Seyyed Hossein Nasr, napjaink egyik legkiválóbb muszlim vallástudósa alapított 1974-ben szervezi a Guénonról szóló konferenciát.

A konferencián szó lesz magáról Guénonról az ő életéről és munkásságáról, szorosan hozzákapcsolódva a primordiális tradícióról. Kritika alá veszik a modernista pszichológus, Freud pszichoanalízisét, és értékeznek a modern világ működéséről, valamint annak filozófiai szemlélete is kritikai vizsgálat tárgya lesz. Azt is érdemes kiemelnünk, hogy egészen Iránig kell elmenni azért, hogy a valódi keresztény ezoterizmusról szóljanak gondolatok, pedig az összeomló Nyugat számára pontosan az ezen témához kapcsolódó meglátások segíthetnének a megmentésében.

René Guénon: A modern mentalitás reformja I. rész

René Guénon: A pénzverés degenerálódása (I. részlet)

(Szent Korona Rádió)