Életfogytiglani börtönre ítélték a nevadai politikust, aki hidegvérrel meggyilkolta az őt negatív színben feltüntető riportert

Legkorábban 20 év múlva szabadulhat az a politikus, akit bűnösnek találtak Jeff German oknyomozó újságíró meggyilkolása miatt. A vád szerint a politikus hét késszúrással végzett a riporterrel, amiért ő kritikus cikkeket írt hivatali idejében tanúsított viselkedéséről.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték Robert Telles volt nevadai politikust, amiért megölte Jeff Germant, a Las Vegas Review-Journal oknyomozó újságíróját, aki kritikus cikkeket írt a hivatali idejéről. A 69 éves Jeff Germant 2022 szeptemberében találták meg, miután hétszer nyakon és mellkason szúrták nevadai otthonán kívül.

A vád szerint a gyilkosságra az adott okot, hogy German cikkeiben azt állították, hogy Telles „nem megfelelő” kapcsolatot ápolt egyik munkatársával, több másikban pedig ellenséges viselkedéséről vallottak a Las Vegas-i irodájában. A demokrata politikus azután veszítette el az előválasztást, hogy German történetei a Las Vegas Review-Journalban megjelentek.

A rendőrség által bemutatott biztonsági felvételeken látható, amint German támadója nagy szalmakalapot és tornacipőt viselt az újságíró háza előtt. A hatóságok később hasonló tárgyak maradványait találták meg Telles házában.

A 12 tagú esküdtszék szerdán, kétnapos tanácskozás után bűnösnek találta Tellest. Néhány órával később ugyanez az esküdtszék Tellest életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte.

“Az esküdtszék egyhangúlag megállapítja, hogy a gyilkosság szándékos és előre megfontolt volt”

– mondta az esküdtszék a bíróságnak. A tárgyalás két héten át tartott, az esküdtszék mintegy 12 órán át tanácskozott, mielőtt a testület meghozta döntését. A bíróságon több tucat tanú tett vallomást, köztük nyomozók, igazságügyi szakértők, a volt politikust ismerők, és maga Telles is. Telles azt állította, hogy felültették.

“Egyértelműen ki akarom jelenteni – ártatlan vagyok. Nem én öltem meg Germant”

– mondta egy héttel a tárgyalás után.

Telles védőügyvédjei azzal érveltek, hogy a feldarabolt bizonyítékokat a volt politikus házában helyezték el, hogy ügyfelüket bemártsák. Vitatták, hogy German cikkei „gyilkossági indítékot szolgáltattak volna”.

A riporter, Jeff German több mint négy évtizeden át tudósított a városról és a korrupcióról. Halálakor még egy cikket akart megjelentetni Tellesről. Glenn Cook, a gyilkosságot nyilvánosságra hozó Las Vegas Review-Journal ügyvezető szerkesztője közleményt adott ki, amelyben azt írta, hogy az esküdtszék „igazságot szolgáltatott” az ítélettel – írja a BBC.

Életfogytiglant kapott az LMBTQPedofil

Életfogytiglanra ítélték a brit nővért, aki hét csecsemőt gyilkolt meg

Életfogytig tartó fegyház vár a gyermekgyilkos, családirtó “apára”

(Index nyomán Szent Korona Rádió)