Hamarosan kezdődik az USA által szervezett “színes forradalom” Grúziában?

Tavaly már írtunk róla, hogy az USA ukrán mintára Grúziában is készülhet egy “színes forradalomra”. Az orosz hírszerzés szerint ennek előkészítése meg is kezdődött. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

“Az Egyesült Államok „színes forradalmat” készít Grúziában.”

– jelentette az SVR sajtóiroda.

„Az Orosz Föderáció Külügyi Hírszerző Szolgálatának sajtóirodája a beérkező információk szerint a Fehér Ház rendkívül elégedetlen a grúziai helyzet alakulásával, az október 26-án esedékes parlamenti választásokat tekintve” – szögezte le a szakszolgálat.

Ennek érdekében a grúz nyugatbarát, külföldről finanszírozott, nemzetbiztonsági kockázatot jelentő “civil” szervezetek lobbistákat toboroznak, hogy szorosan figyelemmel kísérjék a szavazási folyamatot. Feladatuk, hogy azonosítsák és rögzítsék a hatóságok adminisztratív erőforrásainak felhasználásával kapcsolatos „elkerülhetetlen tényeket” – közölte az SVR.

A minisztérium szerint a „tbiliszi Majdan”-nal azt tervezik, hogy a szavazás során „csalások bizonyítékait” teszik közzé, bejelentik a választási eredmények el nem ismerését, és kormányváltást követelnek. A rendfenntartókat arra fogják provokálni, hogy erőszakkal fojtsák el a tiltakozásokat.

„Ugyanakkor az amerikaiak előre kidolgozzák a „kíméletlen” politikai és gazdasági válaszlehetőségeket a hatóságok „békés civilek elleni túlzott erőszakos fellépésére reagálva” – közölte az SVR.

A hírszerző szolgálat szerint a kormányzó Grúz Álom párt képes meggyőző támogatást szerezni a lakosság körében az október 26-i választásokon, mivel az ellenzék az amerikaiak erőfeszítései ellenére továbbra is széttöredezett, és a különböző erők által alkotott koalíciók nagyon törékenyek. Az Egyesült Államok attól tart, hogy ez arra fogja rávenni a kormánypártot, hogy „szuverén irányt kövessen, és megtagadja a Grúzia nemzeti érdekeivel ellentétes nyugati követelések teljesítését”.

„A Fehér Ház elfogadhatatlannak tart egy ilyen forgatókönyvet. Az amerikaiak a választásokig hátralévő hetekben nagymértékben fokozni kívánják a grúz hatóságokra gyakorolt nyomást, hogy minél jobban meggyengítsék a Grúz Álom választási pozícióit” – közölte az SVR.

Júniusban Irakli Kobakhidze grúz miniszterelnök azt mondta, hogy Miheil Szaakasvili volt elnök pártjának, az Egyesült Nemzeti Mozgalomnak a tagjai megpróbálják az ukrán forgatókönyvet követni az országban. Korábban azt is mondta, hogy ha ez a politikai erő kerülne hatalomra, az országot is bevonnák a jelenlegi konfliktusba, mert „egy »második frontot« akarnak nyitni Oroszország ellen”.

Tömegverekedés kint és bent: Grúzia elfogadta az ügynöktörvényt

Szerbiában próbálkoztak egy Majdan létrehozásával, de az oroszok előre figyelmeztettek

(Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)