A Hezbollah 320 drónt és rakétát lőtt ki Izraelre, Izrael légicsapásokat indított Dél-Libanonban (videókkal)

Az izraeli hadsereg (IDF) vasárnap helyi idő szerint reggel 5 előtt megelőző támadást indított Dél-Libanonban, majd rövid időn belül a libanoni síita kereszténybarát Hezbollah szabadságharcos szervezet háromszázhúsz lövedéket és drónt indított Izrael északi része felé, válaszul Fuad Sukar július 30-i célzott kivégzésére. Eközben Israel Katz izraeli külügyminiszter arra szólított fel, hogy mindenki álljon be Izrael mögé Iránnal és a Hezbollahal szemben.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Izrael légicsapást hajtott végre Dél-Libanonban a Hezbollah ellen, helyi idő szerint vasárnap reggel 5 óra előtt, amire a militáns csoport válaszul drónokat vetett be – írja a Sky News.

A beszámoló alapján arról érkeztek hírek, hogy Izrael északi részein légvédelmi szirénákat hallott a lakosság, jelentések szerint a Tel-Avivba tartó és onnan induló járatokat is felfüggesztették.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) közleménye szerint a Hezbollah rakéták kilövésére irányuló előkészületeit észlelte, ezért megelőző csapást mér Libanonban „a fenyegetés elhárítása érdekében”.

„A vadászgépek csapást mérnek a Hezbollah olyan célpontjaira, amelyek közvetlen fenyegetést jelentenek Izrael Állam polgáraira” – közölte az izraeli hadsereg, hozzátéve, hogy „életmentő utasításokat” küldenek ki az ország egyes részeire.

Az IDF önvédelemből, e fenyegetések elhárítása érdekében csapást mér terroristacélpontokra Libanonban

– mondta Daniel Hagari ellentengernagy, izraeli katonai szóvivő.

Nem sokkal később megérkezett a Hezbollah reakciója, amely közölte, hogy válaszul nagyszámú drónt indított egy „izraeli katonai célpont ellen”, illetve „számos ellenséges helyszínre és laktanyára, valamint a vaskupolarendszerre”.

A Hezbollah közleménye szerint az elmúlt órákban több mint 320 rakétát lőtt ki Észak-Izraelre, valamint több robbanóanyaggal megrakott drónt indított útnak. A szervezet azt állítja, hogy 11 észak-izraeli katonai támaszpontot vett célba.

„Először is, a Mindenható Allah kegyelméből az első fázis teljes sikerrel befejeződött. Ez a fázis a cionista laktanyák és helyszínek célba vételét foglalta magába, hogy megkönnyítsék a támadó drónok áthaladását a tervezett célpontok felé, mélyen az entitáson belül. Allah kegyelméből a drónok a terv szerint haladtak át” – közölte a Hezbollah.

Eközben sorra érkeznek a reakciók. A The Times of Israel egyik kormányzati forrása szerint Izraelt „nem érdekli a konfliktus eszkalációja.”

Ez nem egy háború kirobbantását célzó támadás, hanem egy komoly fenyegetés megszüntetése izraeli állampolgárok milliói számára. Az eszkaláció folytatása a Hezbollah cselekedeteitől függ

– nyilatkozott a névtelenséget kérő forrás.

(Index nyomán Szent Korona Rádió)

A Hezbollahnak is köszönhető, hogy az Iszlám Állam hadserege nem jutott el Európába

Agyvérzést kapott az iszlám világ egyik legpozitívabb vezetője?! Imádkozzunk Nasrallahért!

 

Az elesett Hezbollah szabadságharcosok hozzátartozóinak gyűjteni is terrorizmus