Európa legnagyobb tűzijátéka, drónshow és légi parádé Budapesten

Augusztus 20-án Budapest az eddigi leglátványosabb ünnepségsorozatnak ad otthont, amely során a Duna felett lélegzetelállító tűzijáték, drónshow, fényfestés, valamint légi parádé kápráztatja el a közönséget. A Magyar Honvédség hagyományos tisztavatása és a katonai repülők bemutatója teszi teljessé a nemzeti ünnep különleges programját.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Budapest idén minden eddiginél gazdagabb és látványosabb programkínálattal ünnepli augusztus 20-át, Magyarország születésnapját. A rendezvénysorozat központi eleme a Duna felett megrendezett, Európa legnagyobb tűzijátéka lesz, amelyet egy lélegzetelállító drónshow és fényfestés egészít ki. A tűzijáték során több mint 34 ezer pirotechnikai effekt világítja meg az eget, amelyet 230 indítási pontról lőnek fel a Margit híd és a Petőfi híd közötti Duna-szakaszon.

A látványos tűzijáték mellett számos más program is várja az ünneplőket. A Magyar Honvédség hagyományos tisztavatása és légi parádéja a Kossuth téren és a Duna felett zajlik majd, ahol a katonai repülőgépek és helikopterek mutatják be tudásukat. A légi parádé során a WizzAir és más légitársaságok utasszállítói is alacsony áthúzásokkal kápráztatják el a közönséget​.

A háromnapos ünnepség keretében Budapest különböző helyszínein számos kulturális és gasztronómiai programmal is találkozhatunk. A Magyar Ízek Utcája a Várkert Bazárnál kínál ízelítőt a Kárpát-medence gasztronómiai különlegességeiből, ahol megkóstolhatjuk az idei Szent István-napi kenyeret és Magyarország tortáját is​.

A Városliget Varázsligetté alakul, ahol mesekiállítások, bábszínház és cirkuszi bemutatók várják a legkisebbeket. A Budai Várban a Hősök útja programsorozat keretében a magyar történelem nagy alakjainak története elevenedik meg hagyományőrzők előadásában​.

Azok számára, akik zenei élményekre vágynak, a Filozófusok kertjében a Panorama Classical program keretében szimfonikus és jazz zenekarok előadásait élvezhetik, míg a Millenáris területén a Divat & Design Fesztivál kínál inspiratív programokat kortárs magyar tervezők közreműködésével​.

A Szent István-nap Budapest legkülönlegesebb eseménysorozata, amely a hagyományok tiszteletben tartásával, ugyanakkor modern elemekkel kiegészítve kínál felejthetetlen élményt minden látogató számára. Az ünnepség záróakkordjaként az esti tűzijáték és drónshow biztosítja a látványos finálét, amely méltóképpen koronázza meg az államalapítás ünnepét.

Az uralkodói hatalom szakrális dimenziói – részletek a Duo Gladiiból

(Szent Korona Rádió)