Az USA húsz milliárd dollár értékű fegyverrel támogatja Izraelt

Biden arról beszél, hogy aggódik a gázai civil polgárok miatt és az Izraelnek adott fegyverek korlátozására szólít fel, ellenben a politikája teljesen mást mutat. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Húszmilliárd dollár (7153 milliárd forint) értékű fegyver, egyebek mellett vadászgépek és rakéták eladását hagyta jóvá Izrael számára az Egyesült Államok – jelentette be kedden az amerikai külügyminisztérium.

A fegyverarzenálban

több mint 50 F-15 vadászgép és közép-hatótávolságú levegő-levegő AMRAAM rakéta, 120 mm-es harckocsilőszer, továbbá nagy robbanóerejű gránátok és taktikai járművek is szerepelnek.

A fegyverek azonban elsősorban hosszú távon segítik Izrael harcképességét, mivel a szerződések teljesítése évekig tart majd. A legkorábbi szállítmányok csak 2026-ban várhatóak Izraelben. Az amerikai külügyminisztérium a fegyvereladásról kiadott közleményében hangsúlyozza, hogy az Egyesült Államok elkötelezett Izrael védelmében, és Amerika számára alapvető fontosságú, hogy segítsen Izrael erős védelmi képességeinek fejlesztésében és fenntartásában.

A Biden-kormányzat igyekszik egyensúlyban tartani Izrael támogatását az amerikai törvényhozóknak és közvéleménynek a gázai polgári áldozatok növekvő száma miatt egyre fokozódó aggodalma és a fegyverszállítások korlátozására való felszólításai közepette.

Hiába tudja mindenki, hogy terrorcselekmény, amit Izrael művel Gázában, az USA mégis küldi nekik a fegyvert

Netanjahu az USA kongresszusában tartott eligazítást a gázai népirtás kapcsán

Amerikai fegyverek nélkül is folytatja a népirtást Netanjahu

(Hirado.hu nyomán Szent Korona Rádió)