Videón, ahogy lecsap a TEK az Ercsiben balhézó cigányokra

Ercsiben szombat délután elszabadult a pokol: puskákkal, gázpisztolyokkal és vascsövekkel esett egymásnak két cigány banda a nyílt utcán, fényes nappal. A brutális összecsapás során több ember megsérült, köztük egy 10 éves kislány is. A rendőrség gyorsan közbelépett, és a TEK segítségével 17 cigány férfit fogtak el, akik közül 15-öt őrizetbe is vettek. Az erőszakos támadás hátterében két helyi népes maffiózó cigány család hosszú évekre visszanyúló viszálya áll.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Ahogy korábban lapunk is beszámolt róla, többek között puskákkal, gázpisztolyokkal és vascsövekkel támadt egymásra két csoport Ercsiben szombat délután.

A tízezer fős településen pillanatok alatt lincshangulat alakult ki. A tömegverekedésben többen megsérültek, köztük egy 10 éves kislány is. A sérültek közül voltak, akiket kórházba kellett vinni. A banda tagjai legalább harmincan voltak, és fényes nappal, a nyílt utcán kezdtek el lövöldözni egy helyi családra.

Szombaton arról értesítette a rendőrséget egy férfi, hogy Ercsiben, az Egressy utcában többen rátámadtak a családjára. Elmondása szerint gáz-riasztó, valamint gumilövedék kilövésére alkalmas fegyverrel is bántalmazták őket. A támadók két személyt megsebesítettek, majd elmenekültek – írja a police.hu.

A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol a TEK műveleti egységeinek segítségével elfogták a tetteseket.

A rendőrök összesen 17 férfit állítottak elő, közülük 15-öt őrizetbe is vettek, elszámoltatásuk jelenleg is zajlik.

Megállapították, hogy az erőszakos utcai támadást két helybéli család évekre visszanyúló vitája váltotta ki. Az elkövetőket egy összehangolt akcióban a 6-os főútnál fogták el vasárnap. A támadók ellen felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság bűntett miatt indult nyomozás.

A bandaháború további résztvevőit még keresik. A támadók elfogásáról egy videót is megosztott a rendőrség.

Ercsi polgármestere bandaháborús körülményekről beszélt

Szabó Tamás, a település polgármestere sajnálja, hogy Ercsi ismét negatívan került a hírekbe – írta korábban a Fejér vármegyei hírportál.

Mint mondta, ezek az emberek tisztességes munkát is találhatnának, de „jobban szeretnek a zavarosban halászni”. Szabó Tamás 2006-ban lett először Ercsi polgármestere, és már akkor haragban állt egymással a két társaság, akik rokoni kapcsolatban állnak egymással.

Ercsi polgármestere elfogadhatatlannak tartja, hogy a településen bandaháborús körülmények uralkodjanak.

Szabó Tamás szerint a szombatihoz hasonló viták általában a nem tisztességes úton szerzett jövedelmek körül alakulnak ki. Hétfőn a közbiztonsági bizottság is összeül Ercsiben, ahol szó lesz a hétvégi utcai összecsapásról is.

Újabb részletek az Ercsiben történt lövöldözés kapcsán

Rejtett erőforrások baseball ütőkkel szítottak tömegverekedést Ercsin

(Index nyomán Szent Korona Rádió)