Nem kaptak családi kedvezményt a buzik Balatonfűzfőn

Pál Márton, A család az család kampány szervezője a deviáns családjával próbált családi jeggyel bemenni a balatonfűzfői strandra, azonban az ott dolgozók, nagyon helyesen, megtagadták tőlük a kedvezményt.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Párjával és örökbefogadott gyermekeivel álltak sorba belépőért, ám a pénztáros közölte velük, hogy nekik nem jár a családi kedvezmény.

– De hát mi egy család vagyunk!
-Magyarországon vagyunk, itt nem!” – hangzott a válasz.

A strandnál kifüggesztett tábla szerint a családi jegyhez „apa+anya+2-3 gyermek” a család definíciója. Ugyanakkor a strandot üzemeltető önkormányzat honlapján csak „2 felnőtt és maximum 3 gyermek” szerepel.

Sipákolnak a buzik

„Elsőként azt kell megnézni, hogy a strand vagy fürdő Általános Szerződési Feltételeiben (ÁSZF) hogyan határozták meg a családi jegy fogalmát. Ez általában két felnőtt és bizonyos számú gyereket foglal magában. Tehát ha az ÁFSZ arra vonatkozó kitételt nem tartalmaz, hogy a családi jegyet igénybe vehetők a felnőttek esetében kizárólag ellenkező neműek lehetnek, akkor az LMBTQ családok is egyértelműen élhetnek a kedvezménnyel. Ha a strand esetleg mégis meghatározná a nemeket, az az egyenlő bánásmód elvét sérti és nemcsak erkölcsileg, hanem jogilag is igencsak aggályos. Ebben az esetben az LMBTQ-családok az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalához fordulhatnak” – mondta korábban a hasonló esetekre dr. Kosdi Kornél ügyvéd.

Pál Márton a posztjában úgy fogalmazott, párjával nem akartak a gyerekek előtt jelenetet rendezni, de megteszik a szükséges jogi lépéseket, „mert a család az család”. A pár arra is kéri a közösséget, hogy ha hasonló kiírást látnak valahol, küldjék el nekik, hogy a megfelelő helyre továbbíthassák.

Tipikus gusztustalan viselkedés, ahogy a buziktól megszokhattuk. Ha valami nem tetszik nekik, egyből rohannak a bíróságra.

A deviánsok javára módosíttatta a a csalad.hu-t a Háttér Társaság

A Háttér Társaság kilobbizta: Nem lehet kizárni a buzikat az örökbefogadásból

(Humen Online nyomán Szent Korona Rádió)