Az orosz pilóták elárulták mennyire tartanak az ukrán F-16-osoktók

Minimális, de valós veszélyt jelentenek Ukrajna új F-16-os vadászbombázói Oroszország határ menti régióira – idézi Vlagyimir Popov orosz veterán vadászpilóta véleményét az MK.ru.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A nyugalmazott orosz tábornok szerint „kamikaze” művelet lenne, ha az ukránok megpróbálnak berepülni Oroszország területére, mivel az orosz légvédelem szerinte itt gyorsan elintézné az amerikai vadászgépeket.

Ettől függetlenül úgy látja, nem kizárt, hogy az ukrán légierő megpróbálkozik majd a berepülésekkel.

Arra is kitért, hogy az F-16-osoknak otthont adó ukrán bázisok távol vannak Oroszországtól, ezért nem tudnak közel repülni a határhoz üzemanyag-póttartály nélkül. Ez a felszerelési elem viszont jelentősen csökkenti a vadászbombázók manőverező és lopakodó képességét.

Popov arról nem beszélt, hogy légiharcban milyen eredményre számít, ha az F-16-osok összecsapnak Oroszország katonai repülőgépeivel. Amerikai sajtóinformációk szerint az ukrán légierő irányított bombák és levegő-föld rakéták mellett szép számmal kap majd légiharc-rakétákat is az új vadászbombázókhoz.

Az oroszok nem köntörfalaznak, kijelentették, hogyha a Rheinmetall lőszergyárat épít Ukrajnában, porig bombázzák azt

Az éj leple alatt csaptak le a Krím-félszigeten található Szaki katonai légibázisra az oroszok – Több ukrán vadászgépet is megsemmisíthettek

( Portfolio nyomán Szent Korona Rádió)