Bürökrácia akadályozza az iskolai drogprevenciós előadásokat

Vannak dolgok amik nem tűrnek halasztást és azonnali reagálást igényelnek. A drogok világa éppen ilyen. A droglaborok folyamatos naprakészségével nehéz ugyan felvenni a versenyt, de folyamatos prevencióval és akár exdrogfüggők beszámolóival fel lehet készíteni a  mai fiatalokat is arra, hogy messziről kerüljék el ezt a színteret. Sajnos a bürokrácia az ilyen eseteknél teljes bedobással működik. De mi van az érzékenyítő előadásokkal? A Magyar Kormány intézkedései ellenére az LMBTQP  propaganda ma még mindig megtalálja a kiskapukat és odaférkőzik a gyermekeinkhez. Hogy is van ez akkor? A Magyar Jelen írásában olvashatjuk a részleteket.

Kövesd Telegram csatornánkat

Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Három éve nem tudnak bejutni az iskolákba drogprevenciós előadást tartani a Magyar Addiktológiai Társaság munkatársai. A szervezet elnöke, Szemelyácz János szerint vannak olyan iskolaigazgatók, akik szerint már akkora probléma a droghasználat az intézményekben, hogy akár a büntetést is bevállalnák, csak kapjanak felvilágosítást a diákok a veszélyekről – írja az Index.

A 2021-es gyermekvédelmi törvény csak akkor engedi, hogy alapítványok, civil szervezetek programokat szervezzenek az iskolákban, ha az adott szervezetet nyilvántartásba vették, nyilvántartás viszont az elnök szerint három éve nincs.

Arról a testületről sem tud senki semmit, amely nyilvántartásba vehetné például az iskolai drogprevencióval foglalkozó szervezeteket – hangzott el az RTL műsorában.

„A grémium, ami nincs, még nem állította ki rólunk a papírt, hogy mi valóban életmód- és drogprevenciós programokat terjesztünk. Gyakorlatilag az iskolákba külső szervezetek három éve nem tudnak bejutni”

– mondta Szemelyácz János, aki szerint ezen sürgősen változtatni kellene.

Versenyfutás a droglaborokkal

Magyarországon zéró tolerancia van a kábítószerekkel kapcsolatban. A dizájnerdrogok kiemelt veszélyt jelentenek, most hét új anyaggal bővült a tiltott pszichoaktív szerek listája – jelezte Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára múlt pénteken egy közleményben.

“Folyamatos a versenyfutás a droglaborok és a rendőrség között, ezért fontos, hogy a tiltott szerek listája rendszeresen frissüljön, és a rendőrök mielőbb fel tudjanak lépni a legújabb szerek terjesztőivel szemben is”

– fogalmazott a politikus.

„A dizájnerdrogok különösen nagy veszélyt jelentenek, hiszen összetételük és hatásuk sokszor bizonytalan, ezért fogyasztásuk beláthatatlan következményekkel járhat”

– tette hozzá. Az új pszichoaktív anyagok listája jelenleg 339 egyedi vegyületet tartalmaz.

Az államtitkár hozzáfűzte, hogy „a kormány jelentős összegű forrásokat fordított a kormány a kábítószer-probléma és a szenvedélybetegségek megelőzésére is”.

(Kép: Police.hu)

Háborognak Kanadában: nem jött be a kemény drogok dekriminalizációja

Radikális lépés a Fidesztől? Betiltanák az LMBTQP érzékenyítéseket!

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)