Egyre több baj van Kistarcsán a drogos cigányokkal

A napokban újabb hír jelent meg a Borson, hogy komoly gondok vannak Kistarcsán a Dália utca melletti cigánytelepen a drogos, züllött életmódot folytató cigányokkal. A helyszín nem először kerül bele a hírekbe, lapunk is többször foglalkozott a problémával. Noha már a polgármesterek és hatóságok is kivonulnak, úgy látszik a megoldás eddig még nem született meg.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Egykor békés helynek ismerték Kistarcsa egyik utcáját, ahol bárki kimerte engedni egyedül a gyerekét, ám ennek már vége! Négy éve nyugtalanok a Dália utcában élők, mert lezüllött, hajléktalannak tűnő alakok jelentek meg az otthonuk környékén, akik ok nélkül pécézik ki maguknak a járókelőket, és a házak közötti bokrokban lövik magukat droggal.

– Négy éve minden nap valaki összetűzésbe kerül velük. Egyszerűen nincs nyugtunk tőlük! – kezdte el mesélni a Borsnak Soltész Éva. Az 57 éves nő gyerekkora óta él Kistarcsán. A csend miatt költözött oda, ám amióta megjelentek az utcájában a drogosok, félve meri elhagyni a fiával, Márkkal az otthonukat, attól tartva: ha kilépnek a kertkapun, borzalmas látvány fogja őket fogadni odakint.

– Ha sétálunk, nincs olyan perc, hogy valamiért ne állítanának meg. Cigit, pénzt kérnek, és hiába mondjuk nekik, hogy hagyjanak minket békén, nem teszik. Nem egy lakóba már belekötöttek – húzta alá Éva, aki szerint okkal pécézték ki maguknak a drogosok ezt az utcát, ráadásul úgy véli, hogy a hírhedt fővárosi Hős utca lakói bandáznak az utcájukban.

Itt el tudnak bújni a bokrok és fák között. Nem élnek itt, hanem csak ide járnak. Éjszakánként és nappal is lövik magukat, szemetelnek!

 – folytatta az anyuka, aki elmondta, hogy a szomszédai is rettegnek a bandától.

 Legutóbb július közepén a fiát környékezte meg egy drogos férfi. Márk épp hazafelé tartott egyedül, amikor a közeli dohányboltnál útját állta az alak.

– Belekötött a fiamba. Azt hazudta Márknak, hogy tartozik neki ezer forinttal, mert vett neki korábban dohányt. Követelte a fiamtól, hogy adja meg neki a pénzt – idézte fel Éva, aki azt is megosztotta a Borssal, hogy a fia természetesen nem ismerte a drogos férfit, és bár próbált a helyzetből menekülni, az alak nem engedte-

Mondta a fickónak, hagyja őt, nem is töltöttet, hanem e-cigit szív. Erre a férfi mondta, hogy akkor arra adtak neki kölcsön, mire a fiam rávágta, de az e-cigi drágább, mint ezer forint. Ezer forintom múlik a becsületed, add már meg! – Ilyeneket vágott a fejéhez. Csak drogra gyűjtött, direkt belekötöttek a gyerekembe!

 – fakadt ki Éva, akit végül remegő hangon hívott fel a fia, mert a drogos nem engedte őt elmenni.

– Végül a gyerekkori haverjai, a szomszéd srácok mentek oda csoportosan hatan és mellé álltak, úgymond ők húzták ki őt a sárból. Rászóltak a drogosra, hogy takarodjon el. Ha nem védik meg őt, a férfi nekiment volna a fiamnak – húzta alá az aggódó anya.

A kistarcsai Dália utcába drogbanda jelent meg. A bokrokban szúrják magukat és szemetelnek /
A kistarcsai Dália utcába drogbanda jelent meg. A bokrokban szúrják magukat és szemetelnek / Fotó: Bors olvasó

„Kiállunk a másikért”

Én nem félek tőlük, rájuk ordítok, ha kell. Sajnos a saját otthonom körül vannak. A drogos férfit is másnap elkaptam a fiam miatt. Mindent letagadott! Azt hazudta, hogy összekeverem őt valakivel. Mondtam neki, hogy öcsi, még egyszer a fiam közelébe mész, ott törlek ketté, ahol a legvastagabb vagy.

 – nyomatékosította a határozott anyuka.

A drogbanda Éva szerint az egykori Hős utca lakói lehetnek /
 Éva szerint az egykori Hős utca lakói bandáznak az utcájukban / Fotó: Bors olvasó

Nem először fordult már elő Éva szerint, hogy drogosok környékezik meg az utcában élőket, épp ezért ha kell, riadóztatják egymás a szomszédokkal. 

Itt nagyon elszabadult a pokol. Összefogtunk ellenük a szomszédokkal, ha valakit bántani akarnak, vagy csak belé kötnek, hívjuk egymást, és azonnal rohanunk ki, és kiállunk a másikért

 – zárta szavait Éva, aki azt reméli, sikerül valahogy elűzni a Hős utca egykori lakóit.

Figyelmeztető lövéssel kellett megállítani a karddal rendőrre támadó cigányt Kistarcsán

Rendőri jelenlét hiánya miatt fajult tömegverekedéssé egy nőügy a kistarcsai cigánytelepen

(Bors nyomán Szent Korona Rádió)