Terrorveszély a pozsonyi Prideon? -Támadásra készültek a szlovák Pride ellen

Egy csoportot fogott el a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA), amelynek tagjai terrortámadásra készültek a pozsonyi Szivárványos Pride-on – tájékoztatott csütörtökön Roman Hájek, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A rendőrség tájékoztatása szerint a csoport több internetes platformon hozott létre csatornákat és csevegőcsoportokat, ahol Európából, az Egyesült Államokból és Oroszországból származó emberek tartották a kapcsolatot.

Ezeket a csatornákat arra használták, hogy “neonáci szimbolikát”, gyűlöletbeszédet és erőszakra vagy terrortámadásokra való felbujtást terjesszenek. Különösen a különböző kisebbségi csoportokat, mint például a muszlimokat, zsidókat, migránsokat és az LMBTIQP közösség tagjait célozták”

– idézi Hájeket az ÚjSzó. (Azért a mondandóból erősen kitűnik az a fajta liberálisan átmosott bürokrata szövet amelyet már itthon is megszokhattunk a rendőrség részéről. Simán lehet, hogy csak egy Telegram csoportban fejtették, ki hogy mi a baj a deviáns lobbival de már ez is elég volt, hogy elvigyék őket, nyugaton ez már mindennapos. a szerk.)

A nemzetközi, összehangolt munka során több európai országban, köztük Szlovákiában is, razziákat tartottak, a csoport több tagját letartóztatták.

Július 20-án rendezik meg a 14. Szivárványos Pride-ot Pozsonyban, a Szabadság téren. Hájek biztosított, az esemény ideje alatt fokozott figyelemmel kísérik annak biztonságát. A résztvevőket felszólították, működjenek együtt és kövessék az utasításokat a fesztivál ideje alatt.

A román törvények is a deviánsvonaglást védik

Nincs lobbi: Pride-videót forgatott a LEGO

(Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)