Magyar Péter első gyümölcsei

A Patrióták Európáért (PfE) frakció szerdán az Európai Parlamentben vitát kezdeményezett a Donald Trump elleni merényletről és az európai politikai erőszakról, de a javaslatot elutasították. A fidesztől is felszólalt Gál Kinga, aki a pártcsalád alelnöke és hangsúlyozta a politikai erőszak elítélésének fontosságát, kérve a testületet állásfoglalás kiadására. A lényeg ugyanakkor abban van hogy a Tisza Párt képviselői tartózkodtak a szavazáson. Ahogy a mondás is tartja a fát a gyümölcseiről lehet megismerni. Hiába a sok magyar zászló, Magyar Péter elkezdett globalista gyümölcsöket teremni…

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Donald Trump elleni merényletről és az európai politikai erőszakról kezdeményezett vitát a Patrióták Európáért (PfE) frakciója szerdán az Európai Parlamentben, ahol Magyar Péter pártjának, a Tisza Pártnak a képviselői mind tartózkodtak.

Gál Kinga, a Fidesz EP-képviselője hangsúlyozta, hogy a politikai erőszaknak nincs helye a társadalmainkban, ezt akkor is el kell ítélniük, ha szuverenista, patrióta politikusokkal szemben követik el, így a Donald Trump elleni merénylettel is így kell tenniük.

Azt kérte, hogy a testület még aznap tartson vitát a támadásról és a politikai erőszakról Európában, majd adjon ki róla egy állásfoglalást.

A javaslat végül 337 nemet kapott 119 igen és 15 tartózkodás mellett, így elutasították azt. A Tisza Párt képviselői mind tartózkodtak.

Határozottan elítéljük a politikai szereplőkkel szembeni erőszak minden formáját, és felszólítjuk a baloldali, globalista pártokat, hogy tartsák tiszteletben minden választó politikai döntését és véleményét, és hagyják abba az olyan pártok és politikusok démonizálását, akik nem ragaszkodnak az európai baloldal narratíváihoz. Intoleranciájuk megalapozza a politikai indíttatású erőszakot, és fenyegeti demokratikus intézményeinket

– írta a politikus Facebookon közzétett bejegyzésében.

A Trump elleni merényletkísérlet után számos európai és világvezető kifejezte felháborodását és aggodalmát. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, valamint Josep Borrell, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője is elítélte a támadást, és hangsúlyozták, hogy a demokráciában nincs helye politikai erőszaknak. Az incidens során Trump könnyebb sérüléseket szenvedett, míg egy másik személy életét vesztette, és ketten életveszélyesen megsebesültek​.

Joe Biden amerikai elnök is elítélte a támadást, köszönetet mondva a titkosszolgálat gyors beavatkozásáért, és hangsúlyozta, hogy az erőszaknak nincs helye Amerikában. Ugyanakkor néhány republikánus politikus a demokratákat hibáztatta a történtekért, fokozva a politikai feszültséget az Egyesült Államokban​.

Ballibsik fenyegetik Orbánt a Trump elleni merénylet után

(Szent Korona Rádió)