Templom, réz, cigányok

Sajnos nem téved az olvasó, amikor a cikk címének három szavát olvasva arra gondol, hogy templomból loptak a fémtolvaj cigányok. Nem gyónni, vagy imádkozni mentek, hanem lopni. Az egyik férget már elfogták, a másikat még keresik. Isten legyen velük igazságos.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A rendőrség őrizetbe vette azt a 19 éves helyi cigány fiatalt, aki az elmúlt másfél hónapban több betörést is elkövetett Tiszaburán. A fiatal, akit az Abádszalóki Rendőrőrs nyomozói azonosítottak és fogtak el, a település különböző pontjain tört be, és jelentős károkat okozott.

Az első eset június 7-én történt, amikor a gyanúsított testvérével együtt egy lakatlan hétvégi házba hatolt be. Az elkövetők különböző használati tárgyakat zsákmányoltak a helyszínről. Három nappal később, június 10-én, a fiatal egy családi ház udvarára ugrott be, ahonnan uborkát lopott. Távozásakor megrongálta a ház udvarán elhelyezett biztonsági kamerákat is.

A legnagyobb visszhangot kiváltó bűncselekmény azonban július 12-én történt, amikor a testvérpár a helyi református templomot vette célba. Az elkövetők több méter rézlemezt szakítottak fel a templom tetejéről és vitték magukkal. A rendőrség a templom kamerafelvételei alapján azonosította a tetteseket.

A 19 éves fiatalt július 12-én tartóztatták le a rendőrök. A nyomozók háromrendbeli lopás miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását. A gyanúsított testvére egyelőre szökésben van, ellene elfogatóparancsot adtak ki.

A helyi lakosok megdöbbenéssel fogadták a hírt, különösen a református templom megrongálása okozott felháborodást. Az esetek rávilágítanak a település biztonsági kihívásaira, és a rendőrség továbbra is fokozott jelenléttel igyekszik biztosítani a közbiztonságot.

30 nőt futtattak a cigányasszonyok

(Szent Korona Rádió)