Demokrácia a köbön: karanténba zárják a Fidesz frakcióját az EP-ben?

Nem hiszünk a demokráciában, az egyik, ha nem a legrosszabb rendszer. De kiváltképpen komikus azt figyelni, hogy a demokrácia élharcosainak magukat kikiáltók milyen erőteljesen próbálják ellehetetleníteni a demokratikus úton megválasztott csoportokat. Az emberek szava a balosoknak csak akkor számít, ha az egyetértésben van veszett elképzeléseikkel. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az Európai Néppárt arról tárgyal a szocialistákkal és liberálisokkal, hogy „karanténba” zárják a „szélsőjobboldalt és Putyin barátait” – írja a Telex Pedro López de Pablo, a pártcsalád kommunikációs igazgatójának pénteki felszólalása alapján.

A politikust arról kérdezték, hogy az Identitás és Demokráciánál (ID) alkalmazott karantént alkalmazzák-e a Patrióták Európáért (PfE) új csoportjánál is, főként hogy a képviselőcsoport egy tagot leszámítva teljesen átment Orbán Viktor új frakciójába.

A karanténról szóló tárgyalásokat Pedro López de Pablo az ülés előtt tartott tájékoztatón azzal indokolta, hogy választott posztokról van szó, és nem akarják, hogy ilyen EP-tagok képviseljék az intézményt.

Az Európai Parlament vezető tisztségeinek nagy részéről – az elnökről, a 14 alelnökről és az öt, adminisztratív feladatokért felelős questorról – a jövő heti nyitóülésen döntenek, a testület eljárási szabályzata szerint megválasztásuknál „tekintettel kell lenni a politikai nézetek méltányos képviseletére”. A többi vezető pozíció, a jogalkotást előkészítő szakbizottságok elnöki és alelnöki posztjai a következő utáni hétre maradnak.

AZ ELŐZETES HÍREK SZERINT A PATRIÓTÁK EURÓPÁÉRT FRAKCIÓT ITT IS KIZÁRNÁK A VEZETŐ HELYEKRŐL, CSÖKKENTVE BEFOLYÁSUKAT A JOGALKOTÁSRA.

A Telex beszámolója szerint Alonso de Mendoza, a Patrióták Európáért szóvivője, a spanyol Vox párt tagja pénteken három bizottságot – a jogit nem – sorolt fel, aminek a vezetésére számítanak. A mezőgazdasági bizottság vezető pozíciójában bíznak, azonban elnököt kell választaniuk, a jelöltről kedden döntenek.

Újabb kiskaput biztosítana az Európai Parlament a homoszexuális pároknak, hogy gyermekek életét rontsák meg

(Index nyomán Szent Korona Rádió)