Gázpisztollyal és szamurájkarddal adott önkéntes járőrszolgálatot Budaörsön egy drogos

Felfegyverkezve, golyóálló mellényben járta Budaörs utcáit egy drogos férfi, a Budaörsi Járási Ügyészség vádat emelt ellene.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Pest Vármegyei Főügyészség közleménye szerint az elkövető 2023. december 4-én budaörsi lakóhelyén kábítószert fogyasztott, majd “kiment lakásának erkélyére, ahol vonyítani kezdett, és egy gáz-riasztófegyverrel több lövést is leadott”.

Ezután felvett egy golyóálló mellényt, magához vett egy kardot és a már használt fegyvert, majd gyalogosan elindult a budaörsi utcákon.

A férfit a budaörsi rendőrök megpróbálták ellenőrzés alá vonni, de a felszólításukra zavartan reagált és a fegyvere irányába nyúlt, ekkor a rendőr figyelmeztető lövést adott le, majd gázspray és testi kényszer alkalmazásával elfogta a férfit.

A Budaörsi Járási Ügyészség az ügyben fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette és kábítószer birtoklásának vétsége miatt emelt vádat – áll a közleményben.

Az ügyész a 24.hu-nak a vádlott vallomását firtató kérdésére az alábbiakat mondta:

“A terhelt azt állította, hogy azért lövöldözött erkélyéről és vette elő a kardot, mert erről felvételt készített, és ezt egy klipben akarta később felhasználni. Elmondása szerint azért volt nála az utcán a kard és a fegyver, mert el akarta vinni máshová.”

A rendőrség korábban azt közölte, hogy a férfi drogtesztje és alkoholszondája is pozitív eredményt hozott, de úgy tűnik, “M.” Ádám ezt már nem próbálta kimagyarázni.

Romantikus “Rikárdó” rendőrre támadt Veszprémben

Kardos támadás történt Londonban, egy gyermek meghalt

(Kuruc.Info nyomán Szent Korona Rádió)