Totális megsemmisítés? – Izrael felszólította a gázaiakat, hogy haladéktalanul hagyják el a települést

Vajon hasonló vérontásra készülnek a cionisták, mint Rafahnál? Ugyan most is menekülési útvonal biztosításáról beszélnek, ezt korábban is teljes mészárlás követte…

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az izraeli hadsereg utasított minden gázait, hogy hagyják el a települést, írja a BBC.

A városra repülőgépekről ráeresztett szórólapokon az áll, hogy mindenkinek távoznia kell, mert veszélyes harcterületté vált Gáza. A papírokon megjelöltek két biztonsági útvonalat is két menekülttábor irányába. Az utóbbi hetek, hónapok eseményei után nem csodálkoznánk rajta, ha a “biztonságos” szó hallatán senki nem hinne már a cionistáknak, hiszen eddig legalább 3 menekülttábort bombázott le Izrael.

Gázában becslések szerint még 250 ezren lehetnek. A felszólításra sokan útnak indultak, de szép számmal vannak azok is, akik nem hajlandóak elmenni.

Az ENSZ reakciójában aggasztónak nevezte az evakuációs parancsokat. Ez a második alkalom a háború kirobbanása óta, hogy Gázát egy az egyben ki akarják üríteni az izraeliek.

A Hamász szerint az izraeli újratámadás veszélyezteti a folyamatban lévő béke- és túsztárgyalásokat. Ezeken részt vesznek katari, egyiptomi, amerikai és izraeli hírszerzési vezetők is.

A szervezet szóvivője arról beszélt, Izrael nyomást próbál helyezni rájuk az intenzív bombázással és mészárlással.

Benjamin Netanjáhu izraeli miniszterelnök korábban közölte, országa elkötelezett lesz egy békemegállapodás mellett, ha a vörös vonalakat nem lépi át senki.

Ez már szándékosság és pofátlanság – újabb menekülttábort bombázott Izrael

Ismét menekültekkel teli sátrakat bombázott Izrael Rafahban (18+ videók)

A Nemzetközi Bíróság felszólította Izraelt, hogy hagyja abba Rafahban a népirtást

(24.hu nyomán Szent Korona Rádió)