Toroczkai László:„A Fidesz legnagyobb ellenfele önmaga” (interjú)

Aki a globalisták oldalára áll, az a mi ellenségünk – mondta a Demokratának Toroczkai László országgyűlési képviselő, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke. Hogyan lopta meg őket és miért balliberális Magyar Péter? Kihez képest államférfi Orbán Viktor? Kivel kötne koalíciót a Mi Hazánk, mennyire fáj a Facebook cenzúrája, és hogyan védenék meg a turulszobrot? Interjú.

– Saját testével is megvédené a turulszobrot?

– Igen, arra készülök.

– Utcai harcos maradt?

– Mivel most már országgyűlési párt vagyunk, először jogszabály-módosítással és egy új törvényjavaslattal próbáljuk megvédeni a XII. kerületi turulszobrot. Jogászaink ezen dolgoznak. Hála Istennek, októberig Kovács Gergely nem tudja rátenni piszkos kezét a szoborra. Van időnk, és bízom benne, hogy a parlamentben megszavazzák a javaslatunkat, hogy a nemzeti jelképeinket ne dobhassák ki a kommunista diktatúra szobrai mellé a Szoborparkba. Emellett pedig a partnerszervezeteinkkel együtt – MÖM, Betyársereg, Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom – ott leszünk az utcán is… ha mégis megpróbálnák eltávolítani.

– Ez a választói miatt fontos, vagy annál romantikusabb érzület hajtja?

– Ez belülről fakad, egész életemben ilyen voltam. Ha látom, hogy a magyarságot vagy jelképeinket támadják, kirántom a kardomat. Sokan úgy viselkednek, mintha Budapest vagy egyes kerületei a hazán kívül lennének, mert az SZDSZ itt van, csak átalakult. Noha a Kétfarkú Kutya Párt sokáig elhitethette magáról, hogy csak egy viccpártról van szó, és humorral leplezték a magyarellenességet, ahogy hatalomhoz jutottak, rögtön kimutatták a foguk fehérjét.

– Amikor olyat mond, hogy a Mi Hazánk „egyetlen magyarországi pártként” igényt tart Kárpátaljára, azért mondja, mert csak extrém kijelentésekkel kerülhetnek be a nyilvánosságba, vagy komolyan gondolja? Ezzel nem árt a kárpátaljai magyarságnak?

– Ez a mondat is szívből jött, húsz-harminc évvel ezelőtt sem képviseltem mást. Most pedig olyan a történelmi-politikai helyzet Ukrajnában, amire egy magyar parlamenti politikusnak reagálnia kellett. Kaptam is érte személyes terrorfenyegetést az ukránoktól, de a kárpátaljai magyarságot ezerszer jobban terrorizálják és a szemünk láttára számolják fel: a fiatal, aktív korosztály eltűnik, és mire véget ér a háború, Kárpátalján nem maradnak magyarok, leszámítva néhány idős embert, aki a halálos fenyegetés ellenére sem hagyja el a szülőföldjét – ilyet utoljára a délszláv háború idején láttam, Szentlászlón. Ez egy rettenetes nemzeti tragédia, és annál rosszabbat már nem lehet elképzelni, ahogyan az ukrán hatalom árt a kárpátaljai magyarságnak.

– Az önök választóinak nagy része vidéken él, érdemes belefolyni a pesti kultúrharcba?

– Elvek szerint politizálok, nem közvélemény-kutatási adatokból merítek. Számomra másodlagos, hogy népszerűek-e az elveim vagy sem, hiszen nem a népszerűséget keresem, és nem akarok megélhetési politikussá válni, aki bármikor feladja világnézetét. Ezzel a fajta politikussal már Dunát lehetne rekeszteni. Nekünk ez a kutya kötelességünk. Elismerem, hogy Budapesten és a megyei jogú városokban gyengébben szerepeltünk, de hát ez pont azt jelenti, hogy ezekben kell erősítenünk a jelenlétünket és az ajánlatunkat. Tennivaló pedig van bőven, Budapestet leharcolták, higgye el nekem, hogy a luandai (Angola) repülőtérre vezető út ezerszer simább, mint az Üllői, pedig Angolában a közelmúltban még polgárháború dúlt. Ezt a várost a sorsára hagyták.

– Az EP-listás szavazáson negyedikek lettek, de a vármegyei közgyűlésekben másodikok. Milyen stratégiát fognak követni a parlamenti választásokig ebben a gyökeresen megváltozott politikai térben?

– Először is megerősítjük a Mi Hazánkat szervezeti értelemben, és a saját tagságunkat képezzük tovább, hiszen nekünk nincs annyi pénzünk, paripánk és fegyverünk, mint a Fidesznek vagy a balliberális pártoknak, köztük a Tiszának. A Mi Hazánk állami támogatásából és kisebbrészt adományokból működik, nekünk nincs keretünk arra, hogy a nap 24 órájában négy operatőr és videós stáb kövessen engem, mint Magyar Pétert. Ez borzasztóan költséges, nem engedhetjük meg magunknak. De 159 új képviselői mandátumot nyertünk el, a Pest vármegyei közgyűlésben nyolcfős frakciót alapítunk, és már mindenhol megkísértik a képviselőinket alelnöki vagy alpolgármesteri tisztségekkel. Pártelnökként arra kérem őket, hogy ezeket utasítsák el, mert senkivel sem árulunk egy gyékényen, mi a saját arculatunkat, a Mi Hazánkat akarjuk építeni a következő két évben is. Ha valami jó, azt támogatni fogjuk, de határozottan elutasítunk minden, magyarsággal szembeni politikai intézkedést; ha korrupciót gyanítunk, vagy egy újabb felesleges akkumulátorgyár-beruházás van tervben, az ellen fellépünk. Nem hagyományos módon fogunk kampányolni, hanem olyan ügyekre fókuszálunk, amelyeket mi képviselünk a legjobban, és amelyek igazán érdeklik a magyarokat.

– Jól hallottam, hogy Magyar Péter balliberális? Most ült be az Európai Néppártba.

– Magyar Péter lopással robbant be a politikába, egy hónapon keresztül a Mi Hazánk szlogenjeit ellopva szajkózta, hogy ő a harmadik út, tehát se Orbán, se Gyurcsány, és bőszen végrehajtó-maffiázott, még a szófordulataimat is használta. Kiderítettük, hogy országjáró turnéjának egyik fő szervezője a Jobbikot eláruló Szabó Gábor egyik jobbkeze, aki már lejáratókampányt is szervezett ellenünk. Magyar Péter tudatosan megtévesztette a szavazóinkat, de ez már nem fog működni, mert most már Manfred Weber és Ursula von der Leyen oldalán látjuk őt és a párttársait. Magyar Péter azt a globalista ügynököt fogja támogatni csúcsjelöltként, aki levezényelte az ukrajnai háború támogatását, és SMS-ben rendelt 35 milliárd euróért Pfizer-vakcinát – a férje cégén keresztül! Magyar Péter korpa közé keveredett, egy malomban őröl Európa és a magyar nemzet legnagyobb ellenségeivel. Eddig lemásolta a Mi Hazánkat, ez berobbantotta az Európai Parlamentbe, de a színjátéknak vége. Beállt a globalisták mellé, és csak mi képviseljük az antiglobalista utat.

– Miért nem tudták megvédeni a szavazóbázisukat? Egyes számítások szerint Magyar Péter kis gömböcként felfalta a 22-es választások után érkezett támogatóikat, és minden harmadik Tisza-szavazó választotta a Mi Hazánkat megyei listán.

– Egy percig sem tagadtam, hogy hatalmas károkat okoztak – de valószínű, hogy az ellenzéki pártok közül tőlünk vették el a legkevesebbet. A Fidesz táborát inkább összerántotta, de hát Magyar Péter a Fidesz saját válságának a tünete, hiszen onnan jön. A Fidesz legnagyobb ellenfele önmaga. Annak örülök, hogy lenullázta a Momentumot, és a DK-nál már mi is erősebbek vagyunk, hiszen ők pártszövetség formájában értek el nálunk alig jobb eredményt. Nehéz úgy megvédeni a szavazóbázisunkat, hogy 2019 óta nem működik a Facebook-profilom, sőt, még a nevemet sem lehet leírni a közösségi oldalon. Nekünk nincs hatalmas médiánk, a közösségi platformok nélkül nem tudjuk eljuttatni tömegekhez az álláspontunkat. Rengetegen nem tudják, hogy a végrehajtó-maffia ügyét mi tártuk fel. A Facebook a maga hétmillió felhasználójával monopolhelyzetben van Magyarországon, Magyar Pétert felcsavarták, minket letekertek. De nem csoda, hisz mellé Nagy Ervin színész szegődött, akit David Pressman amerikai nagykövet vacsoráiról ismerhetünk, ahogyan az sem véletlen, hogy a Meta egyik jogtanácsosát juttatták ki Brüsszelbe.

– Dávid Dóra, az említett jogtanácsos nem járhatna közben önért a sajtószabadság védelmében?

– Ez remek ötlet, megfontolom, és írok majd Dávid Dórának, bár kétlem, hogy lesz foganatja. De ne értsenek félre, ez nem miattam fontos; ha nem volnék a Mi Hazánk elnöke, nem érdekelne a Facebook. Mi azonban csak itt érhetjük el az embereket, nincs más lehetőségünk. Korunkban a közösségi média hamarabb eldönt egy választást, mint a hagyományos. Vérlázító, hogy egy ilyen cég cenzúrázhat, tilthat, algoritmusa pedig fel- és letekerhet választott politikusokat. Ám a YouTube európai moderátorszekciójában is dolgoznak jó magyarok, és találkoztam már azzal a magyarral, akinek többek között az a feladata, hogy a videóimat cenzúrázza. Neki köszönhetem, hogy nem töröltek annyit, amennyit szerettek volna.

–  „Tegyenek javaslatot, szívesen működünk önökkel ebben együtt” – mondta önnek Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentben, amikor arról volt szó, hogy ön pert nyert Magyarországon a Meta ellen, ám mégsem lett jogi következménye a techóriásra nézve, az oldala továbbra sem jelenik meg. Megteszik a javaslatot?

– Megtesszük, és eddig is mindig megtettük. Ám amikor a végrehajtó-maffia kapcsán javasoltuk, hogy legyen nonprofit a végrehajtás Magyarországon, azt nem támogatták. Ez a fajta kompromisszumkészség, amiről a miniszterelnök többször tanúságot tett, nem működött, amikor szavazni kellett a javaslatainkról, de most a készpénzhasználat esetében vannak pozitív jelek. Lázár János miniszterrel többször tárgyaltunk a készpénzhasználat alkotmányos védelméről, és most úgy látszik, hogy a parlament is meg fogja szavazni, ám az a törvénycsomag, amit emellé szeretnénk rakni, nem biztos, hogy át fog menni. Az EU-ban a magyarok fizetik – jövedelmükhöz mérve – a legtöbbet banki szolgáltatásokra, ezt csökkenteni kell, és például korlátlanul ingyenessé tenni a készpénzfelvételt, mivel Magyarországon a bankároknak sokkal több mindent megengedett a politika, mint másutt.

– Ha úgy hozná a helyzet, kötne koalíciót a Tisza Párttal ’26-ban?

– Ha majd a folyóhoz érünk, akkor átmegyünk a hídon. Aki a globalisták oldalára áll, az a mi ellenségünk, velük pedig soha nem szoktunk összefogni. Nagyon nehéz hosszú távon bármit is kijelenteni, pláne úgy, hogy Magyar Péter hetente változtatja a nézeteit – például ő már beszélt arról, hogy koalíciót kötne a Fidesszel, aztán visszavonta. Ha mondjuk korrupcióellenes javaslatai lennének, mint a politikusok vagyonosodásának vizsgálata, azokat támogatnánk, mert nekünk nem a párt neve számít, hanem amit képvisel.

– Említette a pénzt, paripát. Önök nem gondoltak arra, hogy egy oligarchát keressenek, mint Vona Gábor?

– Minek keresnénk, ha időnként ránk akarják erőltetni magukat, és ilyen embereknek nagyon nehéz nemet mondani, ehhez is erő kell. Vannak elveink, és megígértük, hogy nincsenek és nem is lesznek oligarcháink. A tagságunk jelentős része úgy dolgozik, hogy nem tudtunk komolyabb pénzösszeget adni a kampányukra, sok százan önerőből kampányoltak, ebből a szempontból nagyon elégedett vagyok a választás eredményével. A mi bajtársaink nem vagyonos emberek; most már azok, akik képviselői helyekhez jutottak, legalább fedezhetik az üzemanyagköltséget, telefonszámlát, miegyebet.

– „Toroczkai László is volt a műsoromban, neki is iszonyú menő cipője van. Armani vagy Balenciaga, asszem” – mondta lapunknak egy interjúban Jeszenszky Zsolt, amelyben az elit urizálásáról is faggattuk. Antiglobalista pártot vezet, mégis ilyen márkákat támogat?

– Ha jól emlékszem, soha nem volt Armani cipőm, Balenciaga pedig egész biztosan nem volt. A legtöbbször outletekből szoktam vásárolni, vagy átmegyek Szerbiá­ba, és ott veszek olcsóbban ruhákat, mert igyekszem stílusosan öltözködni.

– Saját oldalán indított egy szavazást, amelyben azt kérdezte a támogatóitól, hogy mely ügyeket tartják a legfontosabbnak: első helyen, majdnem 50 százalékkal, a valódi nemzetgazdaság építése végzett, ezt követte az elszámoltatás (23 százalék), majd a magyar–cigány együttélés (14 százalék) kérdése. A vendégmunkások és az oltáskárosultak érdekelték a legkevésbé a követőit, mégis a kampányban a WHO-szerződés ellen tüntettek. Jó ötlet volt?

– Figyelek ezekre a szavazásokra, országjárásom során 80 százalékban a valódi nemzetgazdaság megteremtéséről beszéltem, arról, hogy mi az elhibázott akkumulátorgyár-nagyhatalom koncepció alternatívája. A média erre nem érzékeny, de a WHO elleni tüntetésünket is agyonhallgatták. Arról sem írtak, hogy jártam az Öböl-térség államaiban, és bemutattam, hogy Magyarország oda szinte mindent tudna szállítani, csak egy komplex kormányzati program kellene, hogy erre legyen kapacitásunk, mert jelenleg nincs. Meg kell oldanunk a vízgazdálkodás gondjait is, hiszen egyre nagyobb a baj az Alföldön, a homokhátságon, ahol élek. Erre is van elképzelésünk. Ehhez majd egy nagy felmérést akarunk készíteni, hogy a magyarok mivel szeretnének foglalkozni.

– Másolnák a nemzeti konzultációt?

– Mi nem a gombhoz varrnánk a kabátot, mint a Fidesz. Magyarországon ma erőltetett iparpolitika van, mi ellenben megkérdeznénk a magyarokat, hogy mivel szeretnének foglalkozni, hányan akarnak mezőgazdasággal, hány informatikusunk van, hányan dolgoznak a turizmusban, és így tovább. A válaszok alapján alkotnánk meg a politikánkat, ha kell, akkor földet is osztanánk, mert ahogy említettem, piacunk bőven lenne még. Azon üzeneteinket megértették a választók, hogy mi a vidéket fel akarjuk emelni, és azért küzdünk, hogy a postákat vagy takarékszövetkezeteket ne zárják be, mert ez óriási hátrányt jelent, és küzdünk azért, hogy legyenek infrastrukturális fejlesztések, hiszen ha a vidéki magyarság eltűnik, a nemzetnek sincs jövője.

– A parlamentben globalista pártnak nevezte a Fideszt, amire Orbán Viktor is reagált, és kikérte magának. Nem érzi, hogy elvetette a sulykot?

– Egyáltalán nem, hiszen a Covid idején végrehajtották a globalista ütemtervet, az EU-s szavazások során sem annyira harcosak, mint ahogy itthon előadják. Nagy kérdés, hogy a Fidesz végül melyik európai frakcióban köt ki, miután Giorgia Meloni kikosarazta őket. Különben Melonihoz mi is nagy reményeket fűztünk, de hamar kiderült róla, hogy a globalista politika kőkemény végrehajtója, Zelenszkij legnagyobb támogatója, és noha azzal kampányolt, hogy megállítja a migrációt, továbbra is özönlenek a migránsok Itáliába. Nem látom, hogy miben volna más, mint Ursula von der Leyen.

– Mégis, van-e bármi, amit a Fideszben jónak tart?

– Nem biztos, hogy az én tisztem ezt elmondani egy ellenzéki párt elnökeként.

– Tűkön ülök!

– Hm… a legértékelhetőbb talán az – attól függetlenül, hogy a Fidesz mit tett az elmúlt 14 évben –, hogy stabilan képesek kormányozni az országot, valamiféle stabilitás pedig mindig jót tesz az országnak. Ám a korrupció a tetőfokára hágott, ez ellen ideje volna fellépni. Voltak az elmúlt 14 évben pozitív eredmények, például annak örültünk, hogy a népesedési mutató a gyurcsányi korszak 1,2-es mélypontjáról felívelt 1,6-re 2015 környékére, ami a kormány pozitívnak tűnő családpolitikájának volt köszönhető. Mi minden ilyet támogatunk, a baj az, hogy az elmúlt négy évben nem ilyen kormányzást láttunk, az államadósság elszállt, a népesedési mutató 1,38-ra zuhant vissza. És végül ha azt nézem, hogy a mostani választások után talpon maradt négy politikai erő vezetői közül ki az, akiben bármiféle államférfiúi tulajdonságok találhatók – nyilván magamat nem számítva –, akkor kétségtelenül csak Orbán Viktor marad, Magyar Péternek és Gyurcsánynak abszolút nincsenek államférfiúi erényei. Ez tény.

– Akkor a Fidesszel kötnének koalíciót ’26-ban?

– Nem vagyunk ’26-ban. Mi semmi másra nem koncentrálunk, csak arra, hogy az elveink szerint politizáljunk, és két év múlva a Mi Hazánk legyen az az erő, amelyet nem lehet megkerülni, és amely kormányozhatja Magyarországot.

– Mi lesz Borvendég Zsuzsannának, az önök EP-képviselőjének a feladata az unióban?

– Borvendég Zsuzsanna jelölése azt jelzi, hogy számunkra az Európai Parlament nem politikustemető. 28 ezer eurós asszisztensi keretet kap minden EP-képviselő, ebből egy komoly csapatot építünk Borvendég Zsuzsannának, amelyben közismert magyar nevek is lesznek. A köztiszteletben álló történész pártok felett áll, és a nemzetét fogja képviselni Brüsszelben, ahol küzdelmes időszak következik, hiszen a következő öt év meghatározza egész Európa sorsát. Látjuk, hogy van migránskvóta – ez nem fideszes propaganda –, és van tudatos, tömeges betelepítés, ezekkel szembe fogunk szállni. Borvendég Zsuzsanna nem lesz egyedül, hisz az AfD-vel és számos egyéb párttal tárgyalunk arról, hogy egy új frakciót hozzunk létre az Újjászületés nevű bolgár testvérpártunkkal, a lengyel Konföderációval és más régi barátainkkal együtt.

– A hírek szerint ennek tagja lesz az SOS Románia nevű, az AUR-ból kivált, szintén magyarellenes párt. Ez belefér az elveibe?

– Hetek óta intenzíven tárgyalunk, személyesen is küzdök azért, hogy magyarellenes politikát folytató pártok ne kerülhessenek be ebbe az új frakcióba. Várjunk még egy pár napot, és kiderül, hogy mit sikerült elérni.

(Demokrata)

Toroczkai szerint valójában a Nemzeti Tömörülés nyert, és jakobinus diktatúra van Franciaországban