Gyilkosság: Számszeríjjal ölték meg a BBC műsorvezetőjének feleségét és lányait

A gyilkos

Kedd este, London elővárosában meggyilkolták a BBC egyik rádiós műsorvezetőjének feleségét és két felnőtt lányát. Az elkövető az egyik lány volt barátja volt.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

John Hunt a BBC sportrádiójának lóverseny-szakkommentátora, aki London északi elővárosában, Busheyban él feleségével. Kedd este a házban megtalálták Hunt 61 éves feleségének, valamint 25 és 28 éves lányainak holttestét, akikkel egy célzott támadás során, a rendőrség szerint egy számszeríjjal és más fegyverekkel végeztek. A Daily Mail szerint az áldozatokat meg is kötözte a gyilkosuk.

Louise Hunt – az ő barátja volt az elkövető
Hannah Hunt – őt is megölte

A gyanúsított, a 26 éves Kyle Clifford John Hunt fiatalabbik lányának, Lousie-nak a volt barátja. Az esetről sajtótájékoztatót tartó Jon Simpson főfelügyelő a kamerák előtt üzent Cliffordnak, hogy ha látja az adást, jelentkezzen a rendőrségen. A főfelügyelő figyelmeztette a lakosságot a környéken, hogy ha bárki látja a gyanúsítottat, kerüljék el, mert még mindig nála lehet a gyilkos fegyver.

Elfogták a gyilkost, és orvosi ellátásban részesítették, mert megsérült szegény

Elfogták szerda este Londonban azt a gyanúsítottat, aki a rendőrség feltételezése szerint megölte a BBC rádió vezető lovassport-kommentátora, John Hunt feleségét és két lányát.

Cliffordot hatalmas kiterjedésű hajtóvadászat után, szerda este az észak-londoni Enfield kerületben fegyveres rendőri egységek őrizetbe vették. A rendőrségi tájékoztatás szerint a gyanúsítottat sérülten találták meg, és orvosi ellátásban részesítették. Sérüléseinek okát és súlyosságát a közlemény nem részletezi, de azt leszögezi, hogy az elfogás közben nem történt rendőrségi fegyverhasználat.

A rendőrség még az őrizetbe vétel előtt közölte, hogy Cliffordnál valószínűleg fegyverek vannak, és kérte, hogy ha valaki a közreadott fotó alapján felismerni véli a gyanúsítottat, ne közelítse meg, hanem a sürgősségi telefonszámon értesítse a hatóságokat.

A brit védelmi minisztérium szerdán megerősítette azokat a médiaértesüléseket, hogy Clifford 2022-ben rövid ideig a brit hadsereg katonája volt.

Az 58 éves John Hunt, aki korábban a rendőrség kötelékében szolgált, két évtizede a főleg sport- és közéleti műsorokra szakosodott BBC 5 Live rádióállomás lóverseny-közvetítéseinek vezető szakkommentátora.

Számszeríj birtoklásához a jelenlegi brit törvények alapján nem szükséges fegyvertartási engedély, de ilyen fegyverekkel sem lehet közterületen tartózkodni. Az előző, konzervatív párti brit kormány azonban már megkezdte azt a törvényi felülvizsgálatot, amelynek célja az, hogy a jövőben a számszeríjak birtoklására is kiterjesszék a lőfegyverek tartására érvényes rendkívül szigorú szabályozást.

Ennek közvetlen előzményeként 2021 karácsonyán a rendőrség elfogott egy számszeríjjal felfegyverkezett férfit a királyi család windsori rezidenciájának nyilvánosan nem látogatható részén, az akkori uralkodó, II. Erzsébet királynő lakosztályának közelében. Az incidens időpontjában II. Erzsébet és legalább húsz családtagja is a windsori kastélyban tartózkodott, köztük a néhai uralkodó három fia, Károly akkori trónörökös – aki édesanyja 2022-ben bekövetkezett halála után III. Károly néven lépett trónra -, valamint András yorki herceg és Eduárd, Wessex grófja. Elfogása után a behatoló, az akkor 21 éves Jaswant Singh Chail bevallotta a rendőröknek, hogy a királynőt akarta meggyilkolni. Chailt tavaly októberben kilenc év szabadságvesztésre ítélték.

Újabb részletek derültek ki a brutális miskolci gyilkosságról

 

(Kuruc.Info nyomán Szent Korona Rádió)