“Összenő, ami összetartozik.” – Szexuálisan zaklatta éveken át dolgozóit a Világgazdasági Fórum vezetősége

 Egy meglehetősen átfogó leleplező riport jelent meg a Wall Street Journal hasábjain, melyben több egykori alkalmazott nyilatkozott az őket ért zaklatásokról a Világgazdasági Fórumnál. Több munkatársukat személyesen az alapító, a Nagy Újraindítás megálmodója, Klaus Schwab zaklathatta, akik emiatt egyáltalán nem érezték magukat megtisztelve-  írja a Magyar Jelen.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Egykori és jelenlegi alkalmazottak, számszerint nyolcvanan, azzal vádolják a Világgazdasági Fórum vezetését, hogy “ellenséges légkört teremtettek a nők számára”, ahol gyakoriak voltak a szexuális zaklatások is. Hogy a nyugati világban történetük nagyobb súlyt kapjon, természetesen kiemelik, hogy a színeseket is “ellenséges légkör vette körül”. (Ez utóbbiakat amúgy is rizikós alkalmazni, hiszen a legkisebb inzultusért perre mennek, akár azért is, ha rájuk szólnak, hogy dolgozzanak. Persze, a Világgazdasági Fórum lesz az utolsó, akit emiatt megsajnálunk, hiszen a Schwab-féléknek oroszlánrésze van abban, hogy világunk ide jutott.)

Nem izgatta fel a neki pózoló Klaus

Egy nő például arról mesélt a Wall Street Journalnak, hogy előírták számukra a szűk ruhák viselését, hogy “jó benyomást keltsenek”. Több veterán szerint sehol nem vették olyan szigorúan a külsőségeket, mint a Világgazdasági Fórumnál.

A lapnak nyilatkozó több forrás mintegy féltucat olyan szexuális zaklatást írt le, amelyet a felsővezetők körében tapasztaltak – ketten arról vallottak, hogy évekkel ezelőtt VIP-személyek zaklatták őket szexuálisan a Világgazdasági Fórum rendezvényein, így Davosban is. Egyes sajtóhírek szerint a dolgozók szexuális szolgáltatásokat biztosítottak a meghívott milliárdosoknak és politikusoknak.

Egy nő pedig arról mesélt, személyesen az öreg Schwab molesztálta, aki szerinte szexista megjegyzéseket mondott neki, majd “pózolt” előtte. A feszítő Schwab kidolgozott testének látványa azonban nem hozta lázba a hölgyet.

A gyermekeket és az anyákat sem kedvelik

Mind a kapitalizmusról, mind a liberalizmusról elmondható, hogy semmit sem gyűlöl jobban, mint a fehér gyermekeknek életet adó édesanyákat. Mindezek fényében aligha meglepő, hogy ezen csoportot igencsak megbélyegezték a Világgazdasági Fórumon belül is. Ők szenvedték el a legnagyobb hátrányt a karrierépítésben és előremenetelben is, hiszen a vezetőség nem díjazta, ha valaki gyermeket vállalt. Sokukat a szülés után egyszerűen vissza se vették, mondvacsinált okokkal elküldték.

Rasszisták, mert nem léptették elő a négereket

A Wall Street Journal azt is tudni véli a dolgozók elbeszéléseiből, hogy a Fórum vezetői rasszisták, akik gyakran az N-betűs szóval illették néger alkalmazottaikat, akik az előléptetésekből is kimaradtak, méghozzá “indokolatlan módon”. Nem előléptetni egy feketét immáron rasszizmus.

Cáfol a WEF

A Világgazdasági Fórum korábbi szóvivője a vádakat tagadta az amerikai lapnak. Állítása szerint Schwab soha nem követett el és tanúsított olyan vulgáris viselkedést, amit a cikkben írtak. Schwab egyébként több mint 50 év után lépett vissza a Fórum vezetésétől, és csak tiszteletbeli elnöki posztját őrizte meg. A szervezet szinte az összes vádat kategorikusan visszautasította, állítják, hogy náluk zéró tolerancia van a zaklatással és diszkriminációval szemben, és minden egyes ilyen jellegű panaszra annak súlyával arányosan reagáltak az évek során.

Ha bebizonyosodnak a vádak, azt sem nevezhetjük túl meglepőnek, hiszen a legtöbb nőkkel szembeni zaklatás éppen az ilyen “progresszív” vállalatoknál fordul elő. Korábban az “LMBT-barát” és “feminista” Blizzardnál jelentettek hasonló visszaéléseket, ahol egy munkatársuk állítólag öngyilkos is lett a szexuális zaklatások miatt. De több más, magát “haladónak” nevező szélsőliberális munkahely gyanúba keveredett már. De, hát a liberális mindig is a képmutató szinonimája volt.

Ez a Fidesz valódi arca: “Oroszország nem győzhet, csatlakoztunk Ukrajna béketervéhez” – mondta Novák Katalin

Magyar Péter embereit a Világgazdasági Fórum képezte ki

(Magyar Jelen  nyomán Szent Korona Rádió)