Katonai ejtőernyős-világbajnokság Szolnokon

Július 3-án délután Szolnokon vette kezdetét az idei katonai ejtőernyős-világbajnokság első ugrása, jelentette a Magyar Honvédség. A megmérettetés három klasszikus szakágban zajlik, ahol a magyar férfi célbaugró-válogatott különös elszántsággal vesz részt. A Magyar Honvédség támogatásával, több mint száz honvéd közreműködésével, és nemzetközi bírói stáb felügyelete mellett kezdődtek meg a versenyek. Kajári Ferenc altábornagy elmondása szerint a világbajnokság magas színvonalon valósult meg, amit a résztvevők is elismeréssel fogadtak.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Július 3-án délután hajtották végre az idei katonai ejtőernyős-világbajnokság első ugrását Szolnokon – számolt be honlapján a Magyar Honvédség. Három klasszikus szakágban zajlik a küzdelem: nők és férfiak egyaránt rajthoz állnak egyéni és csapat célba ugrásban, csapat formaugrásban és egyéni stílusugrásban.

Forrás: Honvédelem.hu

Az indulók között ott van az elmúlt évtizedben érmeket halmozó magyar férfi célbaugró-válogatott is, akik különös elszánással érkeztek a hazai tornára. Eleki Zoltán ezredes elmondta: a Magyar Honvédség felszereléssel és a világkupa-sorozatban való szereplés biztosításával támogatja a nemzeti csapatot, a világbajnokság szervezésébe pedig értelemszerűen még nagyobb energiát fektet.

Forrás: Honvédelem.hu

A világbajnokság versenyigazgatójának stábja felel a harminc versenyző és a bírói stábban helyet foglaló további négy nemzet, összesen 350 fő elhelyezéséért, utaztatásáért és élelmezéséért.

Több mint száz magyar honvéd segíti a szandaszőlősi reptéren zajló versenyek, edzések és pihenők zavartalan lefolyását, amit Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke helyettesének irányításával hónapok óta készítettek elő. – Vendégeink kifejezetten színvonalasnak tartják az idei világbajnokságot, és mi is úgy látjuk, hogy elég magas nívón sikerült megvalósítani az elképzeléseinket – mondta az altábornagy.

Lassan, de érkeznek a honvédség új helikopter szörnyei

(Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)