Egy sofőr nélküli önvezető e-autót igazoltattak a rendőrök, mert forgalommal szemben közlekedett

Több szabálytalanságot is elkövetett az önvezető autó, az igazoltatás után pedig előállt a problémás helyzet, hogyan bírságolják meg az önvezető kocsit? Nem győzzük hangsúlyozni mennyire veszélyesek ezek a sofőr nélküli, önvezető autók, ahogy ezt a sokadik példa is mutatja!

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A The Verge beszámolója szerint egy phoenixi rendőr állított félre egy önvezető Waymo járművet, ami korábban a szembejövő forgalmi sávban haladt. Az autó néhány építési táblától zavarodott meg, és áthajtott egy piros lámpán is, mielőtt félreállt egy parkolóban, hogy a rendőr beszélhessen a Waymo ügyfélszolgálatával – írja a hvg.hu.

Az AZCentral közzé is tett egy két és fél perces videót az esetről; a felvételen többek között azt látni, ahogy a rendőr odasétál a kocsihoz, majd annak leereszkedik az ablaka, ezt követően pedig az egyenruhás tájékoztatja az ügyfélszolgálatot a történtekről:

„az autó egy építési zónában haladt, amikor átment az ellentétes forgalmi sávba, ami nagyon nincs rendben”.

A Waymo szóvivője, Chris Bonelli a Verge-nek küldött e-mailben közölte, hogy a járműben nem volt utas, és azért hibázhatott, mert „ellentmondásos építkezési jelzésekkel találkozott”.

A kocsi körülbelül 30 másodpercig hajtott a szembejövő sávban, mielőtt a rendőr a kocsi mögé hajtott. Az önvezető autó – ami érzékelte a rendőrt – ekkor tovább fokozta a hibákat, mert áthajtott egy piroson, mielőtt megállt volna a parkolóban, ahol a közúti ellenőrzésre sor került. A cég szerint az autó ezt azért tette, hogy ne ragadjon be a kereszteződésbe.

A helyzet további érdekessége, hogy a rendőr arra panaszkodott, hogy kit büntessen meg? Ugyanakkor a Verge szerint az arizonai törvények már lehetővé teszik, hogy egy önvezető autót is megbírságoljanak, ilyenkor természetesen az üzemeltető kapja a csekket. A rendőrség szerint viszont ez a helyszíni intézkedésnél igencsak problémás. Jelen esetben egyébként hamar megérkezett a helyszínre a Waymo egyik alkalmazottja.

Technokrácia=csőd? Több ezer e-autót hívtak vissza, mert nem nyílt ki az ajtajuk

Füstölni kezdett egy elektromos autó, egész éjszaka küzdöttek a tűzoltók, hogy ne gyulladjon ki

Mégsem olyan biztonságos? Egy skót férfi felett átvette az irányítást az elektromos autója

(Infostart.hu nyomán Szent Korona Rádió)