50 szúrással ölt a hajléktalan

A Miskolci Törvényszék életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte azt a hajléktalan férfit, aki 2020 augusztusában és szeptemberében két hajléktalan társát is brutálisan meggyilkolta. Az egyik áldozatot egy fakaróval verte agyon, a másikat pedig ötvenszer megszúrta, majd holttestét egy kútba dobta. A vádlott további bűncselekményeket is elkövetett, mint kifosztás és okirattal visszaélés. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség szerint az ítélet törvényes és megalapozott, és az elkövetett bűncselekmények súlya indokolja a példás büntetést.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az ítélet szerint a hajléktalan vádlott 2020 augusztusában együtt italozott a szintén hajléktalan férfival. Italozás közben elhatározta, hogy a sértettet megöli. Ennek érdekében elcsalta egy hétvégi házhoz, ahol egy vastag fakaróval addig ütötte gyanútlan áldozatát, amíg elhunyt. A holttestet egy fás-bokros lejtős területen legurította, azt egy fa tövében, hetekkel később találták meg.

Egy hónappal később, 2020. szeptember 11-én este a vádlott együtt italozott hajléktalan társaival egy birtokba vett lakóháznál, majd a sértett elment a saját lakrészébe aludni. Hajnalban a vádlott bement az alvó férfihez és ok nélkül kézzel bántalmazta, majd a nála lévő késsel, körülbelül

ötvenszer megszúrta, megvágta. Végül a holttestet egy paplanhuzatba csomagolva az udvaron lévő kútba dobta.

Még ugyanebben a hónapban egy másik, alvó ismerősétől elvette pénzét és igazolványait.

A Miskolci Törvényszék különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette, kifosztás bűntette, valamint okirattal visszaélés vétsége miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a vádlottat azzal, hogy

a fegyházbüntetésből legkorábban 40 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette. A vádlott enyhítés érdekében, védője pedig elsődlegesen téves minősítés és felmentés, másodlagosan a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a bíróság döntése törvényes és megalapozott. A többszörösen büntetett előéletű, visszaeső vádlott minden méltányolható indok nélkül, orvul és alattomosan támadt ártatlan áldozataira. A kitartó módon elkövetett, kirívóan durva erőszak kellően indokolja a vele szemben kiszabott életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés alkalmazását, melynek enyhítésére nincs törvényes indok. A társadalom védelme ilyen gátlástalan és erőszakos elkövetőkkel szemben csak példás büntetéssel biztosítható, ezért az ítélet helybenhagyása indokolt.

Újabb részletek derültek ki a brutális miskolci gyilkosságról

(Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)