Brit Munkáspárt megkezdte tevékenységét: Leállítják az illegális migránsok Ruandába telepítését

A korábbi “konzervatív” brit kormány Ruandába küldte az illegális, gumicsónakos bevándorlókat, miután rájöttek, hogy ekkora embertömegeket egyszerűen lehetetlen kezelni. Na ennek vet most véget Sir Keir Starmer kormánya.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az előző kormány 2022 tavaszán kötött államközi szerződést Ruandával arról, hogy a brit határokat illegálisan átlépő menedékkérőket a közép-afrikai ország befogadja. A jogi és parlamenti csatározások miatt azonban az áttelepítési program nem indult el, és a Konzervatív Párt vereséget szenvedett a csütörtöki parlamenti választásokon a Munkáspárttól.

Szombaton, a Downing Streeten tartott első miniszterelnöki sajtóértekezletén Starmer úgy fogalmazott, hogy a ruandai áttelepítési terv “kimúlt és el is temették, még mielőtt elkezdődött volna, nincs elrettentő hatása, én pedig nem kívánok ilyen szemfényvesztésekkel foglalkozni”.

A választási kampány idején Starmer többször kijelentette, hogy választási győzelem esetén a munkáspárti kormány már “első munkanapján” leállítja a Nagy-Britanniába illegálisan, embercsempészek szervezésében csónakokkal érkező menedékkérők ruandai áttelepítési programját, amelyet a konzervatív párti kormány kezdeményezett, és az erre szánt pénzt új, terrorellenes módszerekkel dolgozó határbiztonsági parancsnokság létrehozására fordítja.

A konzervatív kormány 2022 tavaszán kötött államközi szerződést Ruandával arról, hogy a brit határokat illegálisan átlépő kontinensfoglalókat a közép-afrikai ország befogadja, az azóta húzódó jogi és parlamenti csatározások miatt azonban az áttelepítési program nem indult el.

Brit választások: Magasan nyert a Munkáspárt, történelmi mélyponton a konzervatívok

(Kuruc.Info nyomán Szent Korona Rádió)