Betiltják hazánkban a műhúst

Az Agrárminisztérium társadalmi vitára bocsátotta a laboratóriumi hús előállításának és forgalomba hozatalának tilalmát célzó terveit. A törvénytervezet idén megszülethet, és az emberi egészség, környezetvédelem, fenntartható agrárium és hagyományos vidéki életforma megőrzése érdekében szükséges. Az agrárminiszter és a kormányfő szerint a műhús és szintetikus élelmiszerek veszélyeztetik alapvető értékeinket. A liberalizmus ma mindent hamisít: transzokkal hamisítja a nőt, feministákkal a férfit és gender ideológiával kever össze mindent a nemek terén. Most már a modernizmus boszorkánykonyhája bőven túljutott az ízek ízfokozókkal és aromákkal való hamisításán. A legújabb trend, hogy a húst is hamisítani akarja, magzatvérből, laboratóriumban készített műhússal holmi áletikára hivatkozva a klímaszektásoknak és a vegánoknak.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az Agrárminisztérium társadalmi vitára bocsátotta terveit a laboratóriumi hús előállításának, forgalomba hozatalának tilalmáról. A kormány honlapján közzétettek szerint még idén megszületne a törvény. Azt írták, arra az emberi egészség és a környezet védelme, az agrárium fenntartható termelése, a hagyományos vidéki életforma védelme miatt van szükség.

Az érvelés szerint a hagyományos élelmiszerek termelése minderre kedvező hatást gyakorol. Az attól eltérő technológiák, termelési módok azonban alapvető értékeinket fenyegetik. Veszélyesek az Alaptörvényben meghatározott testi és lelki egészséghez, egészséges környezethez való alapvető jogokra.

Laboratóriumi húsnak az állati sejtekből vagy szövetből mesterséges körülmények között, az élő szervezeten kívül izolált vagy előállított terméket nevezik, azt az orvosi és állatgyógyászati célú felhasználás kivételével még összetevőként is tilos előállítani, forgalomba hozni.

A szabálysértők ellen az élelmiszerlánc-felügyeleti szerv lépne fel. A kormány azt szeretné, ha az Országgyűlés felhatalmazná, hogy majd rendeletben jelölje ki az élelmiszerlánc-felügyeleti szervet. A törvény tervezetét az uniós irányelveknek megfelelően előzetesen bejelentették Brüsszelnek és az uniós tagállamoknak. A hatásvizsgálati lap szerint a törvény elfogadása nem változtat érdemben az ország versenyképességén.

A tervezet és az érvelés egyáltalán nem meglepetés. Nagy István agrárminiszter már januárban a műhús betiltásáról és a hagyományos vidéki értékek megvédéséről egyeztetett egy olasz termelői szervezet elnökével, miután Olaszország már betiltotta a szintetikus húsok gyártását, forgalmazást. Ezt követendő példának nevezte, azt mondta, meg kell becsülni a normalitást, a gazdák munkáját, nélkülük nincs élelmiszer, nincs jövő. Orbán Viktor szintén kikelt már a műhús ellen, amikor idei évértékelőjében arról beszélt, az új uniós agrárszabályok mennyire veszélyesek az európai mezőgazdaságra.

Egészséges, helyben termelt élelmiszer helyett műhúst és GMO-s vackokat sóznak ránk. Brüsszelben nemcsak tücsköt-bogarat beszélnek, hanem azzal is etetnének minket.

Sátánizmus a műhús előállítása: lecsapolt magzati vérből tenyésztik ki a modernek új kedvencét

(24.hu nyomán Szent Korona Rádió)