Megvan, hol nyit az első orosz Mere üzlet

Az orosz Mere diszkontlánc első magyarországi boltja Újpesten, a volt káposztásmegyeri Spar helyén nyílik meg. A szuperolcsó árairól ismert üzlet új munkahelyeket teremt és a helyi gazdaságot erősíti. A Mere három év alatt 200 üzletet tervez nyitni Magyarországon, és vidéki terjeszkedést is fontolgat, többek között Vácon és Szegeden.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A szuperolcsó árairól elhíresült orosz diszkontlánc, a Mere Újpesten, egy nemrég bezárt káposztásmegyeri Spar üzlet helyén alakíthatja ki első magyarországi üzletét – írja az Újpesti Hírmondó.

A lap szerint az orosz diszkontlánc által kinézett üzlet egy ideje már üresen állt, így az új üzlet megnyitása nemcsak a vásárlók számára jelenthet pozitív változást, hanem a helyi közösség számára is, hiszen új munkahelyeket teremt és hozzájárul a környék gazdasági fejlődéséhez.

A Mere nevű orosz kiskereskedelmi láncot 2009-ben alapították meg, s azóta már legalább húsz országban vannak jelen, köztük több európai államban, például Romániában és Szerbiában. A vállalat idén tavasszal jelentette be, hogy szeretné Magyarországon is megvetni a lábát. Ekkor arról írtak, hogy három év alatt 200 üzletet szeretnének megnyitni, amivel 700 milliós forgalmat kalkuláltak.

A Mere várhatóan az év második felében nyitja meg kapuit. Az első budapesti üzlet megnyitása után kezdheti meg vidéki terjeszkedését. Mint arról korábban beszámoltunk, már Vácon és Szegeden is előrehaladott tárgyalások zajlanak a helyszínnel kapcsolatban.

Egyre népszerűbb az orosz fizetési rendszer, ami a SWIFT alternatívája – Úgy látszik a szankciók továbbra sem működnek

(Index nyomán Szent Korona Rádió)