Azt tanították a gyerekeknek, hogy az Iszlám Állam egy terrorszervezet, bocsánatot kellett kérniük

Egy muszlim szervezet felháborodott egy iskolai dolgozat kérdésén, ezért az iskola inkább bocsánatot kért az Egyesült Államokban.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A New Jersey-i Schuyler Colfax középiskola diákjait arra kérték, hogy egy feleletválasztós tesztben válasszanak ki egy olyan választ, amely megfelel a következő leírásnak: „Ez egy terrorszervezet, amely erőszakos cselekményeket követ el, kulturális műtárgyakat pusztít el, és életek kioltására buzdít annak érdekében, hogy elérje célját, a szigorú iszlám saría törvények szerinti globális uralmat”.

A válaszok között az Iszlám Állam, a perui Fényes Ösvény (a Perui Kommunista Párt), az al-Kaida és a Palesztin Felszabadítási Szervezet volt felsorolva, a helyes válasz az Iszlám Állam volt.

A teszt kérdése miatt a „Teaching While Muslim” (TWM) nevű muszlim csoport azzal kezdett vádaskodni, hogy „iskoláinkban újra és újra muszlim- és palesztin-ellenes érzelmeket, tanárokat és tartalmakat látunk”. „De nem engedhetjük meg, hogy ez így folytatódjon” – jelentették ki.

A csoport közösségi médiában közzétett bejegyzése a „muszlimellenes rasszizmus” és az „iszlamofóbia” hashtagekkel zárult.

Egy másik bejegyzésben a szervezet azt is kifejtette, hogy szerintük a teszt „tévesen sugallja azt, hogy a terrorizmus az ’Iszlám Állam’ alapvető része, és ’célja a globális uralom elérése a szigorú saría törvények alatt’”.

A csoport ezt „muszlimellenes gyűlöletnek” és „tényszerűen pontatlannak” minősítette, és azt kijelentette, hogy „ez az amerikai és cionista propaganda folytatása, amelynek célja a muszlimok ÉS a palesztinok elleni félelemkeltés”.

Ezt követően az iskola beadta a derekát, és kiadott egy közleményt, amelyben bocsánatot kért – hívja fel rá a figyelmet a Modernity amerikai hírportál.

 

„A kérdés sértő volt, és ellentétes a tisztelet, a befogadás és a kulturális érzékenység értékeivel, amelyeket a Schuylerben ápolunk” – áll a közleményben, hozzátéve: „Mindig prioritás a biztonságos tanulási környezet ápolása minden diák számára, függetlenül a háttértől vagy a hittől”.

„Elnézést kérünk az incidensért, és megértjük annak hatását és azt, hogy ez mélységes aggodalmat váltott ki egyesekben”

– fogalmaztak.

A tálibok szerint is az USA és Izrael áll az “Iszlám Állam” mögött

Egy 14 éves lány akart gyilkolni az Iszlám Állam nevében Grazban

(V4 Agency nyomán Szent Korona Rádió)