A Jobbik végnapjai: Az új elnökük Gyurcsány pénzügyminiszterével indult együtt a június 9-i választáson

Adorján Béla annyira jobboldali és konzervatív, hogy a mostani önkormányzati választáson azzal a Veres Jánossal szerepelt közös listán, aki a devizahitelek felvételekor a Gyurcsány-kormány pénzügyminisztere volt.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A Jobbik-Konzervatívok tisztújító kongresszusa Adorján Bélát választotta meg az EP-választáson 0,99 százalékot elért mikropárt új elnökének.

Az első blikkre talán meglepőnek tűnő döntés mögött az a logika húzódhat, hogy egy kvázi ismeretlen, a párt másod- vagy harmadvonalából érkező politikussal végeztessék el a piszkos munkát, vagyis a Jobbik történetének lezárását, ahogy az zajlott annak idején az SZDSZ esetében is.

A Jobbik-Konzervatívok Facebook-oldala a döntést bejelentő posztban így mutatta be Adorján Bélát:

“Adorján Béla 15 éve tagja a Jobbik közösségének. Jelenleg a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei közgyűlés tagja, Vásárosnamény önkormányzati képviselője, népi iparművészként, alkotó emberként dolgozik. A párt megerősödését a radikálisan őszinte politizálásban látja. Elsődleges célja, hogy visszahozza a Jobbik egykori közösség- és emberközpontúságát, hogy újra otthonuknak érezhessék a választók a pártot.”

Arról azonban “érdekes módon” nem szól a bejegyzés, hogy Adorján Béla az idei önkormányzati választáson nem a Jobbik, hanem az Összefogás Megyénkért nevű szervezet színeiben indult el (és szerzett mandátumot) a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Vásárosnaményban.

Sőt, Adorján az Összefogás Megyénkért vármegyei listáján is szerepelt – harmadik helyen, közvetlenül Veres János mögött.

Igen, ez az a Veres János, aki 2005 és 2009 között Gyurcsány Ferenc pénzügyminisztere volt, az ő regnálása alatt történt a devizahitelek felvétele, ami több százezer magyar családot taszított a csőd szélére.

Ennyire jobboldali és konzervatív tehát a Jobbik új elnöke, bár az igazat megvallva ennek már aligha van bármilyen jelentősége, inkább csak az a kérdés, hogy mikor kapcsolja le a villanyt…

Magyar Péter és ami mögötte van – a Jobbik árulóitól liberálisékig mindenkivel kampányol

A DK politikusát támogatja a Jobbik Győrben

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)