Írország nem tiltja meg a pedofilok számára az örökbefogadást

Szóval, ha egy pedofil úgy dönt,  hogy béranyától saját gyermeket akar, akit utána kénye-kedve szerint erőszakol, az az ír kormányt nem zavarja…

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Írország egészségügyi minisztere elutasította az emberi reprodukciós támogatásról szóló törvény nemrégiben elfogadott módosítási javaslatát, amely megtiltotta volna az elítélt szexuális bűnelkövetőknek – köztük a pedofiloknak –, hogy béranyáktól csecsemőket vásároljanak Írországban vagy a tengerentúlon.

Stephen Donnell egészségügyi miniszter elutasított egy sor módosító javaslatot a Seanadban június 20-án, csütörtökön tartott vita során, amelyet Sharon Keogan szenátor, a béranyaság kritikusa kezdeményezett.

Az asszisztált emberi reprodukcióról szóló törvényjavaslat (2022) május végén szavazás nélkül ment át. A törvényjavaslat az Írországon belüli béranyaság kereteit vázolja fel, és a legális béranyaságot olyan párok és béranyák számára határozza meg, akik legalább 2 éve Írországban élnek. A párnak “legalább egy genetikai kapcsolatban kell állnia a gyermekkel”, és nem lehet kereskedelmi tranzakcióról szó. A béranyák azonban “ésszerű költségekért” kompenzációt kapnak.

Keogan szenátor korábban a béranyasággal foglalkozó bizottság egyik ülésén azt mondta, hogy “teljes szívéből tiltakozik az gyermekek kereskedelmi forgalomba hozatala és a nőknek az egyszerű inkubátor vagy béranyaméh státuszába való visszasorolása ellen”. Hozzátette, hogy szerinte a béranyaság “káros, kizsákmányoló és etikátlan”, és megjegyezte, hogy a gyermekvállalás nem emberi jog.

Keogan összesen 15 módosító javaslatot tett az asszisztált emberi reprodukcióról szóló törvényjavaslathoz (2022), amelyeket Donnell egészségügyi miniszter mind elutasított.

Az egyik módosítás szerint a “babavásárlókra” szigorú büntetések, például pénzbírság vagy börtönbüntetés várt volna, ha valaha is lemondanak egy béranyaság útján fogant gyermekről. Keogan megvédte ezt a módosítást, mondván, hogy elrettentő példaként szolgálna “a hanyag és felelőtlen magatartással szemben, amely árthat a gyermek vagy a szülőanya jólétének”.

“Azzal, hogy az ilyen személyeknek megtiltjuk, hogy újra béranyasági szolgáltatásokat kínáljanak, a jogszabály célja, hogy megakadályozza a gyermek elhagyásának további eseteit, és felelősségre vonja azokat, akik nem teljesítik szülői kötelezettségeiket” – magyarázta Keogan.

Keogan a pénzbírságok és börtönbüntetés alkalmazása mellett érvelt a szabálysértőkkel szemben, mondván, hogy ez “tükrözi a gyermekek elhagyásának súlyosságát a béranyasággal összefüggésben, és hangsúlyozza, hogy milyen jogi következményekkel kell szembenézniük azoknak, akik megsértik ezeket a szabályokat”.

A gyermekek elhagyása komoly probléma a béranyasági ágazatban. Ukrajnából, Indiából, Thaiföldről és Nepálból származó jelentések azt mutatják, hogy sok szülő elhagyja a béranyaságból született gyermekeket, különösen a fogyatékkal élőket, és ezeket a gyermekeket olyan fejlődő országokban hagyják, amelyek gyakran nem rendelkeznek az orvosi ellátás és a magas életminőség biztosításához szükséges kapacitással.

“A jogi szankciók és az olyan nemzetközi eszközökben, mint az Oviedói Egyezményben gyökerező etikai normák összekapcsolásával a módosítások olyan keretet kívánnak létrehozni, amely védi a béranyasági szolgáltatásokkal fogant gyermekek jólétét és integritását” – érvelt Keogan a bizottsági meghallgatáson.

A Keogan által javasolt végső módosítás kifejezetten megtiltotta volna a szexuális bűnözőknek, hogy béranyaságot vegyenek igénybe gyermekvállalás céljából. Donnell ezt a végső módosítást azzal az indokkal utasította el, hogy a kérelmező alkalmasságának megállapítása a létrehozandó szabályozó ügynökség feladata lesz, amely a gyermekek biztonságának vizsgálatát végzi el.

Keogon csalódottságát fejezte ki, hogy éppen ez a módosítás nem ment át.

“Csalódott vagyok, hogy a miniszter úr nem fogadja el a 15. számú módosítást. Évek óta nevelőszülő vagyok, és elmondhatom neki, hogy a gyermekek elleni szexuális bűncselekmények nem kizárólag a férfiakra vonatkoznak, hanem a nőket is érintik. Aggasztó, hogy ezt nem fogadja el, különösen olyan emberekkel kapcsolatban, akiket gyermek elleni bűncselekményért ítéltek el”.

A törvényjavaslatról folytatott korábbi vitában Donnell a közelgő választások valószínűsége miatt sürgősnek nevezte a törvényjavaslat elfogadását. Kritika érte, amiért elsietett egy ilyen összetett kérdéssel foglalkozó törvényjavaslatot.

Gabriella Gallagher , a béranyaság elleni ír koalíció képviselője a Reduxxnak nyilatkozva elítélte, hogy az egészségügyi miniszter elutasította a javasolt módosításokat. 

Gallagher külön kiemelte Keogan azon módosítását, amely megakadályozná, hogy a szexuális bűnözők béranyasági szolgáltatásokat vegyenek igénybe, és megjegyezte, hogy “megdöbbentő”, hogy ezt elutasították.

“Világszerte számos olyan nagy visszhangot kiváltó eset történt, amikor a gyermekekkel kapcsolatos szexuális bűncselekmények elkövetői béranyaság útján jutottak gyermekekhez, és a továbbiakban bántalmazták ezeket a gyermekeket” – mondta. “A gyermekeket bántalmazó személyek kizárásának a béranyasághoz való hozzáférésből minden olyan jogszabály alaptétele kell, hogy legyen, amely a béranyaság “szabályozására” törekszik, ahogyan ez a törvényjavaslat is teszi. Egyáltalán nincs ok arra, hogy ezt a módosítást elutasítsák.”

2015-ben az ausztrál családjogi bíróság egy béranyaság útján született kislány felügyeleti jogát egy 22 gyermek elleni szexuális bűncselekményt elkövető férfinak ítélte oda. A bíróság úgy döntött, hogy a Pipah nevű kisgyermek nem térhet vissza Thaiföldre, hogy a szülőanyjával éljen, annak ellenére, hogy az apa pedofil. Az ügy széles körű visszhangot váltott ki, és arra késztette Thaiföldet, hogy megreformálja a béranyasági törvényeket.

Az, hogy egy ország vezetését ennyire nem érdeklik, hogy a pedofilok még több gyermeket bántalmazhatnak, az LMBTQPedofília elfogadtatása felé mutat.

Örökbefogadott fiúkat erőszakolt az amerikai “Apa” és “Apu” – Más homoszexuálisoknak is áldozatul vetették őket

(Reduxx nyomán Szent Korona Rádió)