Dániában indul a klíma kommunizmus – Súlyos adókat vetnek ki a mezőgazdasági üzemek kibocsátására

Dánia a világ egyik első mezőgazdasági szén-dioxid-adója keretében sarcot vezet be a mezőgazdasági üzemek kibocsátására, amelynek célja, hogy  a skandináv országnak sikerüljön elérni a 2030-ra kitűzött célját. A sötétzöld klímaterrorista döntés gazdasági hatásaival pedig úgy tűnik senki sem foglalkozik.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A dán kormány hétfőn közölte, hogy a mezőgazdasági termelőknek 2030-tól 300 koronát (43 dollárt) kell majd fizetniük a kibocsátott co2-egyenérték tonnánként.

Öt évvel később az adó tonnánként 750 koronára emelkedik, bár a gazdálkodók magasabb adókedvezményekben részesülhetnek.

Dánia a világ egyik első olyan országa lesz, amely ilyen intézkedéseket vezet be.

Új-Zéland, amelynek tervezett adója inspirálta a skandináv országot, a hónap elején közölte, hogy legkésőbb 2030-ig elhalasztja a mezőgazdasági széndioxid-kibocsátási adó bevezetésére vonatkozó terveit.

Dánia terve a becslések szerint 2030-ra 1,8 millió tonna szén-dioxiddal csökkenti a kibocsátást, ami lehetővé teszi az ország számára, hogy teljesítse az arra az évre kitűzött 70%-os kibocsátáscsökkentési célját. Az adó mellett a kormány 40 milliárd korona értékű támogatást is bevezet az átállás támogatására.

A sertéshús és tejtermékek nagy exportőrének számító Dánia mezőgazdasága a skandináv országok egyik legnagyobb kibocsátója. A tanácsadó csoport szerint beavatkozás nélkül 2030-ban a dán kibocsátás 46%-a a mezőgazdaságból származna.

Klímadiktatúra színre lép: Nem tudod korszerűsíteni a házad? Rosszul járhatsz…

Elfogadták a gázkazánok 2040-ig történő kötelező leszerelését

( Portfolio nyomán Szent Korona Rádió)