Ilaria Salisnak 35 millió forint értékű tartozása van Olaszországban, mert foglalt házakban csövezett

A nyugati Antifa egyik fő jellemzője a squatting, amikor mások tulajdonában álló ingatlanokat sajátítanak ki, majd ezeket az évek alatt teljesen lelakják, a magántulajdon elleni harc jegyében. Salisnak is ebből lett az a 90 ezer eurónyi tartozása, amit Lombardia tartományának vezetősége hajtana be a szélsőbaloldali terroristán. A képviselő-testület úgy látja, hogy az EP-képviselői tisztségével bőven lesz annyi pénze, hogy finanszírozni tudja az adósságát.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Alig pár nappal azok után, hogy a közel másfél éven át tartó magyarországi letartóztatásából szabadult, Ilaria Salis máris botrányba keveredett. A budapesti antifa támadások elsőrendű vádlottja az olasz sajtóban megjelent hírek szerint tetemes adóssággal tartozik egy milánói cégnek.

Salis a vádak alapján nagyjából 90 ezer eurós, vagyis több mint 35 millió forintos tartozást halmozott fel, miután egy szociális lakásokkal foglalkozó milánói cégnek, az Alernek nem fizetett bérleti díjat. Az üzemeltető egyelőre nem szólalt meg a témával kapcsolatban, Attilio Fontana, Lombardia régió elnöke ellenben úgy nyilatkozott, hogy az Alernek kötelessége benyújtani a számlát Ilaria Salis számára. Erről még a tanácselnöki ülésen egy indítvány is született, amiben köteleznék az Alert a tartozás behajtására.

Az Északi Liga politikusa az indítványban kiemelte, hogy Salisnak kötelessége megfizetni az esetleges tartozását, pláne, hogy az EP képviselői címével nettó 10 ezer eurót, vagyis közel 4 millió forintos fizetést tudhat magáénak júliustól.

Ilaria Salis tagadta az ellene felhozott vádakat, és állította, hogy soha senki nem küldött neki fizetési felszólítást, ezért fizetni sem fog a 2008-as eset miatt. A több napon át tartó rágalomhadjárat után a hétvégén az Instagram-oldalán tett közzé egy közleményt, amiben többek között kitért arra, hogy szerinte elfoglalni egy üresen álló házat, anélkül, hogy azt bárkitől is elvenné, a lakásmozgalmi harc egyik része.

Mindig is azzal a legitimációs erővel lépett fel, amelyet az az egyszerű elv adott, hogy mindenkinek és mindenkinek tető kell hogy legyen a feje fölött.

A terjedelmes közleményében szóvá tette azt is, hogy jelenleg 12 ezer ilyen üresen álló ingatlan van csak Milánó területén, aminek egy része az önkormányzaté, míg a másik az Aler tulajdonában van.

Nem örülnek a szomszédok

Nemrég édesapja vitte haza a monzai családi otthonába, most sajtóhírek szerint a környéken élők nem örülnek annak, hogy Ilaria hazatért.

“Milyen kár, hogy ő képviseli Európát. Aztán persze a többi ország kigúnyol minket,”

fogalmazott egy idős asszony a történtekkel kapcsolatban.

Az ott élők Ilaria apját, Robert Salist csendes férfiként ismerik, lányáról azonban már nem vélekednek így. Hiába van még az olasz antifának néhány hete elfoglalni az Európai Parlamentben a helyét, viszont már így is vannak, akik hiányolják az elképzeléseit az EU-s témákban.

A szomszédok szerint erre azonban még várni kell, mert Salist napok óta nem látni. A nő még korábban nyilatkozott úgy, hogy a héten elvonul a média elől, hogy barátaival és családjával foglalkozhasson.

Még nem zárult le a per

Ilaria Salis mentelmi jogával a Fővárosi Törvényszéken elkezdődött büntetőper nem szűnt meg, csupán felfüggesztették az eljárást.

A törvényszék közlése szerint arról határoztak, hogy a bíróság az Európai Parlament elnökéhez fordul, hogy az EP hozzon döntést a nő mentelmi jogának felfüggesztéséről. Hiszen őt a magyar ügyészség két esetben társtettesként, egy esetben pedig bűnsegédként bűnszervezetben elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja, ezért büntetőeljárás folyik ellene a Fővárosi Törvényszéken.

Részletezték, hogy: „Az Európai Unió kiváltságairól és mentességeiről szóló jegyzőkönyv szerint az Európai Parlament ülésszakainak ideje alatt az Európai Parlament tagjai saját államuk területén a parlamentjük tagjaira vonatkozó mentességet élvezik, a többi tagállam területén pedig mentességet élveznek mindenfajta őrizetbe vételre és bírósági eljárásra vonatkozó intézkedés alól. Az Európai Unió Bíróságának döntése szerint az immunitás már akkor megilleti a képviselőket, amikor a választási eredmények hivatalos kihirdetését követően szervezett első ülésre utaznak annak érdekében, hogy az új jogalkotó testület megtarthassa az alakuló ülését. Az Európai Unió Bírósága e döntésében azt is rögzítette, hogy azt a személyt, akinek az Európai Parlamentbe való megválasztását hivatalosan kihirdették, úgy kell tekinteni, hogy ő az unió kiváltságairól és mentességeiről szóló jegyzőkönyv alkalmazásában e kihirdetéstől – e kihirdetés időpontjától – kezdve megszerezte az említett intézmény tagjának jogállását, következésképp őt megilleti a mentelmi jog.”

Brutális támadások Budapesten

Mint ismert, tavaly februárban horrorisztikus támadássorozat vette kezdetét Budapest utcáin. Az első támadás február 9-én, csütörtökön történt a belvárosi Fővám téren, ahol három lengyel állampolgárra támadt rá egy hét-nyolc fős banda: lerohanták, majd viperákkal és más eszközökkel ütni kezdték őket.

A támadás egy percig tartott, a csoport tagjai ezután elfutottak a helyszínről. A három sértett közül ketten is súlyos, töréses sérülést szenvedtek.

A következő atrocitás másnap, február 10-én történt, akkor Gazdagréten egy magyar férfira rontottak rá hátulról. Ugyanazon a napon az esti órákban az V. kerületi Bank utcában egy magyar, az I. kerületben pedig egy német párt bántalmaztak.

A nyomozás kiderítette, hogy a támadók mindegyik sértettet hosszan követték, volt, akivel tömegközlekedéssel, több átszállással is együtt utaztak.

A másodrendű Tobias Edelhoffot nemrég ítélte jogerősen is a Fővárosi Ítélőtábla 1 év 10 hónap börtönbüntetésre.

Hazaért az antifa terrorista, sajnos épségben

A Hammerbande újabb tagját tartóztatták le

(Index nyomán Szent Korona Rádió)