Ajvék: Lukasenka kimondta az igazat a zsidókról

Az izraeli külügyminisztérium tiltakozik Alekszandr Lukasenka fehérorosz elnök kijelentései ellen, aki bizonyítékokkal és személyes tapasztalatokkal alátámasztva azt mondta róluk, hogy „gondolkodás nélkül lopnak”.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Alekszandr Lukasenka, Fehéroroszország elnöke a közelmúltban egy korrupciós kérdésekkel foglalkozó megbeszélésen kijelentette: „Van itt egy 30 gyanúsítottat tartalmazó lista. Bocsássanak meg, nem vagyok antiszemita, de a vádlottak több mint fele zsidó”.

„Mi folyik itt? Különleges kiváltságos státuszuk van, hogy lopnak gondolkozás nélkül?

Fehéroroszországban mindenki egyenlő a törvény előtt. Zsidók, fehéroroszok, ukránok, oroszok és lengyelek is. Mindenki.”

Yuval Fuchs, az izraeli külügyminisztérium Eurázsiáért és a Nyugat-Balkánért felelős igazgatóhelyettese behívatta a fehérorosz nagykövetet, és közölte vele, hogy „a fehérorosz elnök kijelentése elfogadhatatlan, felháborító és egyértelműen antiszemita megjegyzésnek hangzik”.

Tavaly decemberben Lukasenka dicsérte Örményországot, és azt állította, hogy az „örmények okosak”, mert nincs köztük egyetlen zsidó sem.

„Ha Örményország gazdaságilag tönkre akar menni, lehet, hogy elveszítjük. De nem hiszem, hogy az örmények ostoba emberek lennének.

Az örmények okos emberek. Elvégre egyetlen zsidó sincs köztük.

Tudja, hogy miért? Mert az örmények a legokosabbak” – állította.

Fehéroroszország elnökét nem hatja meg a McDonald’s kivonulása

(Neokohn nyomán Szent Korona Rádió)