Most már biztos – Lemondott Gyurcsány

A szemkilövető szerint vereséget szenvedtek a választásokon, és ilyenkor jönnek a kérdések, amelyekre választ kell adnia. Ezek között merül fel a lemondás is.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A június 9-én szenvedett vereség után kérdések merülnek fel, amire válaszokkal készül Gyurcsány Ferenc egy kedden, a politikus Facebook oldalán közzétett videó szerint.

„Teljesen nyilvánvaló, hogy ilyenkor, a vereség beismerését követően jönnek a kérdések. Melyek ezek a kérdések? Miért történt mindaz, ami történt? Miért szenvedtek vereséget? Kik a felelősök? Le fog-e valaki mondani? Bárki, de legtöbbször nyilván az elnök neve merül ilyenkor fel, és jön a kérdés, hogy hogyan tovább” – fogalmazott a videóban Gyurcsány Ferenc, aki szerint „a kérdésekre nem kell haragudni”, a válaszokat viszont természetesen meg kell fontolni, ők pedig ezt teszik.

Gyurcsány hangsúlyozta: szeretné elkerülni, hogy azzal untassa az embereket, meg azt a vitát hozzák létre, hogy mit gondol ő, Molnár Csaba, Dobrev Klára, Vadai Ágnes vagy éppen Varju László.

Ezeknek a beszélgetéseknek a közepén vagyunk. Formálisan, informálisan, sokakkal, munkatársakkal, kollégákkal, választókerületi elnökökkel és mindenkivel, és jönni fog majd nyilván az elnökségi ülés, ahol ezeket összegezzük

– fogalmazott.

Hozzátette: „Vigyázunk arra, hogy ahogyan közösen cselekedtünk, közösen legyen majd véleményünk arról is, hogy szerintünk elrontottunk-e valamit úgy, hogy most másként csinálnánk, mert ez a fő kérdés: »Mit fogunk másként csinálni, ha fogunk másként csinálni valamit?«”.

Gyurcsány előrevetítette, hogy ezeket a válaszokat el kell mondania mindenkinek, de érezni is fogjuk abból, ahogyan majd létezni és cselekedni fognak. Emellett a jövőbeli politikájukból is leszűrhetjük, hogy a DK milyen tanulságokat vont le. A videót azzal zárta, hogy még vissza fog jönni.

Majdan Péter megközelítette a Fideszt – A magyarországi EP választás eredménye

Ennyi volt: megszűnik a DK árnyékkormánya

(Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)